Australia ÎNTRERUPE dezvoltarea unui vaccin anti-COVID după rezultate fals pozitive la HIV

Publicat:

Australia a sistat brusc dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 după ce studii au arătat că poate interfera cu diagnosticul pentru HIV, au anunţat producătorii vaccinului, relatează vineri Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Testarea vaccinului, dezvoltat în comun de Universitatea din Queensland şi compania australiană de biotehnologie CSL, unul din cei patru candidaţi contractaţi de guvernul australian, a fost oprită după ce “anumite teste de diagnosticare a HIV” au generat rezultate fals pozitive.


Citește și: Germania începe DEPORTĂRILE în Siria

Deşi nu au fost observate efecte adverse grave în studiile de fază 1 în rândul celor 216 participanţi, datele au arătat că anticorpii generaţi de vaccin au interferat cu diagnosticul HIV şi au dus la falsa pozitivare la unele teste HIV, a spus CSL.

Având în vedere rezultatele, CSL a declarat că a ajuns la un acord cu guvernul australian pentru stoparea studiilor de fază 2 şi 3 ale vaccinului.

Vaccinul australian ar putea fi reproiectat, însă acest lucru ar presupune o nouă perioadă de 12 luni.

Citește și: Ministrul de interne albanez și-a dat DEMISIA

CSL va produce în schimb 20 de milioane de doze suplimentare de vaccin dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, în plus faţă de 30 de milioane de doze pe care le produce deja, în timp ce guvernul australian a comandat, de asemenea, o cantitate suplimentară de doze de vaccinuri ale Novavax, cu care are deja contracte de aprovizionare.

Australia a încheiat totodată un acord cu Pfizer pentru 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID, autoritatea australiană de reglementare a medicamentelor urmând să îl aprobe până în ianuarie 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.