X

Australia îşi repatriază gradual cetăţenii blocaţi în străinătate

Australia va creşte gradual numărul de călători care pot intra pe teritoriul său, pentru a putea aduce înapoi mai mulţi cetăţeni australieni rămaşi blocaţi peste hotare, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Din cauza limitei de sosiri internaţionale săptămânale fixată în iulie, în prezent mai mult de 24.000 de australieni aşteaptă să se poată întoarce din alte ţări.

Citeşte şi: Preşedintele kosovar îl decorează pe Trump

Premierul australian Scott Morrison a anunţat vineri că statele şi teritoriile australiene au convenit să majoreze numărul de sosiri internaţionale de la 4.000 la 6.000 până la mijlocul lui octombrie. Potrivit lui Morrison, planul este ca în final să nu existe nicio limită în ceea ce priveşte numărul de australieni care se pot întoarce acasă.

“Haideţi să mergem la următorul nivel, după care ne-ar plăcea să vedem aceste plafoane anulate, cum era la începutul lui iulie. Acesta este obiectivul meu”, a declarat Morrison în faţa jurnaliştilor.

Morrison a insistat ca numărul de sosiri internaţionale să crească de vinerea viitoare, însă le-a dat statelor australiene mai mult timp pentru a majora capacitatea hotelurilor pentru carantină.

Cei sosiţi din alte ţări trebuie să fie plasaţi două săptămâni în carantină la hotel.

Statul australian Noul Wales de Sud va accepta în plus 500 de persoane săptămânal începând din 27 septembrie, în timp ce statele Queensland şi Australia de Vest vor creşte gradual numărul de sosiri internaţionale de la aceeaşi dată, în scopul de a permite cu 500 de sosiri în plus de la începutul lui octombrie.

Citeşte şi: Trump vrea o comisie pentru promovarea ‘educaţiei patriotice’

Morrison a vorbit din nou despre posibilitatea înfiinţării unor coridoare pentru călători cu Noua Zeelandă, anunţând că guvernul australian a discutat despre călătoriile între cele două ţări care să nu prevadă plasarea în carantină pentru unele zone, cum este Insula de Sud.

Vineri, 45 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate în statul Victoria, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Australia. Acest stat a raportat de asemenea alte cinci decese de COVID-19, în timp ce la nivel naţional numărul de morţi a ajuns la 837.

Tags: australiaAustralia de Vestcovid-19Insula de SudNoua ZeelandaNoul Wales de SudQueenslandScott Morrison
Categorii: Știrile zilei