Australia îşi va revizui sistemul de imigraţie pentru a accelera atragerea de lucrători cu înaltă calificare

Publicat:

Australia a propus joi o revizuire a sistemului său de imigraţie pentru a accelera atragerea de lucrători cu înaltă calificare în ţară şi a facilita acordarea dreptului de şedere permanentă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul federal laburist a explicat că sistemul actual folosit pentru a selecta migranţi calificaţi – adică un test cu puncte – va fi modificat astfel încât să poată fi identificate persoanele cu setul de aptitudini potrivite de care are nevoie economia australiană pentru a progresa.


Citeşte şi: De ce pierd SUA în ‘jocurile războiului’? – Black News

“Sistemul nostru de migraţie nu mai funcţionează. Nu dă rezultate nici pentru afaceri, nici pentru migranţii înşişi şi, cel mai important, nici pentru australieni. Nu mai putem continua aşa”, a declarat ministrul afacerilor interne, Clare O’Neil, într-un discurs la Clubul Naţional de Presă.

Australia concurează cu ţări comparabile, cum sunt Canada şi Germania, pentru atragerea mai multor migranţi calificaţi, cererea în creştere fiind exacerbată de îmbătrânirea populaţiei.

Potrivit guvernului de la Canberrra, procesul de acordare a vizelor pentru profesioniştii cu înalte calificări va fi mai rapid şi mai uşor şi se vor lua măsuri pentru ca studenţii internaţionali să rămână în Australia.

Deţinătorii de vize temporare ca lucrători calificaţi, cărora li s-a refuzat posibilitatea de a aplica pentru rezidenţa permanentă, vor putea aplica până la sfârşitul acestui an, a menţionat O’Neil. Acest lucru nu va creşte însă numărul de migranţi permanenţi primiţi anual de Australia, a adăugat ea.

Citeşte şi: Tezaurizarea în aur revine, ca plasă de siguranță în timp de război și mijloc de rebeliune împotriva dolarului – Black News

În septembrie anul trecut, Australia a ridicat plafonul de migranţi permanenţi acceptaţi la 195.000 în anul financiar curent, în creştere cu 35.000, pentru a ajuta companiile care se luptă cu un deficit general de personal, şi s-a angajat să aloce mai mult personal şi fonduri pentru a accelera procesarea vizelor.

De la 1 iulie, guvernul australian afirmă că va creşte pragul salarial pentru lucrătorii temporari calificaţi migranţi la 70.000 dolari australieni (46.250 USD), de la 53.900 dolari australieni, rămas la acelaşi nivel din 2013. Aproximativ 90% din toate locurile de muncă cu normă întreagă din Australia sunt plătite în prezent peste pragul actual, ceea ce duce la exploatarea lucrătorilor migranţi, a menţionat guvernul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.