Australia IZOLEAZĂ teritoriile aborigenilor până în 2022

Publicat:

Teritoriul de Nord din Australia va rămâne închis pentru vizitatorii care provin din regiuni ale ţării afectate de coronavirus până în 2022, în scopul protejării vastei sale populaţii aborigene, au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP și agerpres.

”Controale stricte la frontieră vor rămâne în vigoare pentru cel puţin 18 luni. Iar noi ne dotăm cu mijloacele necesare pentru a realiza acest lucru”, a declarat Michael Gunner, liderul guvernului acestui teritoriu, pentru postul de televiziune ABC.


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

Regiunea de nord, slab populată, numără circa 250.000 de locuitori, dintre care 30% sunt aborigeni, potrivit datelor guvernamentale.

Comunităţile aborigene sunt considerate în mod special vulnerabile la boli precum COVID-19 din cauza factorilor socio-economici şi culturali care afectează accesul la îngrijirile medicale.

Numeroase comunităţi aborigene locuiesc în zone izolate, unde serviciile de sănătate sunt puţine la număr, de unde şi teama de a fi infectaţi cu noul coronavirus.

Punerea în aplicare a acestor măsuri excepţionale ”este ceea ce cred că trebuie făcut pentru a mă asigura că una dintre cele mai vulnerabile categorii de persoane din lume rămâne în siguranţă”, a explicat Gunner.

Teritoriul de Nord a înregistrat puţine cazuri şi niciun deces din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

Graniţele teritoriului sunt în prezent închise pentru vizitatorii din statul Victoria, precum şi pentru cei din Sydney – identificate ca focare de infectare -, iar Gunner a precizat că această măsură ar trebui extinsă şi altor regiuni de pe imensa insulă-continent.

Australia, care a înregistrat aproape 22.000 de cazuri şi 332 de decese legate de coronavirus, a închis totodată frontierele internaţionale pentru o perioadă nedeterminată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024 În luna iunie 2024, baza monetară1 s-a micșorat cu 1 917,4 milioane lei (-2,2 la sută)...

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile În acest an, rata de admitere la studii se anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.