Australia lansează o linie telefonică pentru victimele incendiilor de vegetaţie

Publicat:

Organizaţia caritabilă australiană Lifeline a lansat o linie telefonică care oferă asistenţă în domeniul sănătăţii mintale victimelor şi supravieţuitorilor incendiilor devastatoare de vegetaţie care au distrus porţiuni însemnate de teren de pe teritoriul ţării, informează DPA, potrivit agerpres.

Linia telefonică specială Bushfire Recovery Crisis Support a fost inaugurată cu prilejul unui eveniment desfăşurat luni în Sydney. Va fi funcţională pe tot teritoriul Australiei 24 de ore din 24.


Citeşte şi: UE examinează reluarea misiunii Sophia în Mediterană

Persoanele care vor apela această linie telefonică vor primi acces imediat la asistenţă în domeniul sănătăţii mintale, sprijin şi informaţii despre alte servicii, potrivit Lifeline, care a mobilizat totodată echipe de sprijin la faţa locului în comunităţile afectate de incendiile de vegetaţie.

Incendiile de vegetaţie din Australia au pârjolit peste 12 milioane de hectare de teren din septembrie. Cel puţin 33 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 3.000 de locuinţe au fost distruse.

Andrew Constance, ministrul Transporturilor din New South Wales, care a luptat săptămâni întregi pentru a-şi apăra locuinţa şi comunitatea din Bega Valley, a spus că incendiile de vegetaţie şi-au pus profund amprenta asupra existenţei sale.

“Au avut un impact major asupra tuturor… Stau în faţa dumneavoastră ca o persoană traumatizată. Oamenii trebuie să afle. Este în regulă să ceri sprijin, este în regulă să primeşti consiliere”, a menţionat acesta cu ocazia inaugurării serviciului.

Citeşte şi: Trump îi cere Rusiei să nu mai susţină ‘atrocităţile’ Damascului

Potrivit Lifeline, numărul persoanelor care au apelat această linie telefonică a crescut cu 10% de la exacerbarea crizei, în decembrie, până la 14% în zilele de vârf.

Preşedintele Lifeline, John Brogden, a spus că ”această creştere fără precedent a necesitat un răspuns pe măsură” întrucât ”din punctul nostru de vedere, este foarte clar că oamenii au nevoie să vorbească despre experienţele prin care au trecut”.

Acesta a mai menţionat că serviciul de asistenţă telefonică ”va funcţiona atâta timp cât oamenii vor avea nevoie de noi”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.