Australia, pe cale de a rezolva cazul ultimilor copii solicitanţi de azil pe care i-a exilat pe insula Nauru

Publicat:

Australia este pe cale de a rezolva cazul ultimilor copii solicitanţi de azil pe care i-a exilat pe insula Nauru, a anunţat duminică premierul Scott Morrison, punând punctul final într-un dosar care a afectat puternic reputaţia ţării, informează AFP, scrie agerpres.

Canberra a fost ţinta unor critici drastice pentru politica sa constantă de exilare a refugiaţilor în tabere aflate pe insule îndepărtate din Pacific, pentru a-i descuraja pe candidaţii la imigraţie. ONG-uri, medici şi chiar Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) au denunţat cruzimea acestui tratament la adresa copiilor, a căror sănătate fizică şi mentală părea grav ameninţată.


Citește și : Maduro, de acord cu alegeri anticipate în Venezuela

“Toţi copiii solicitanţi de azil au părăsit acum Nauru sau şi-au văzut cererea (de azil) analizată şi o uşă de ieşire care le-a fost deschisă”, a subliniat Morrison într-un comunicat, semnat împreună cu ministrul pentru Imigraţie, David Coleman. “Acum mai sunt doar patru copii solicitanţi de azil la Nauru şi ei au primit cu toţii aprobarea de a pleca în SUA împreună cu familiile lor”, se mai spune în comunicat.

Opinia publică australiană este, potrivit sondajelor, defavorabilă acestor tabere de refugiaţi pe insule, însă Morrison, care a preluat puterea promiţând fermitate împotriva imigraţiei, nu intenţiona închiderea celei din Nauru.

Citește și : Asociaţia Mondială a Operatorilor în Comunicare Mobilă pune la cale mazilirea Huawei

Potrivit unor asociaţii pentru apărarea drepturilor solicitanţilor de azil, 600 d oameni mai sunt sechestraţi în aceste “centre de tranziţie” pe insula Manus (Papua-Noua Guinee), unde Australia şi-a închis tabăra de refugiaţi în 2017.

Australia face tot posibilul pentru a-i împiedica pe solicitanţii de azil veniţi din ţări vecine să se instaleze pe teritoriul său şi încearcă să-i trimită spre alte destinaţii. SUA au primit mai multe sute de solicitanţi, după un proces de analiză foarte lung.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul...

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident O femeie din Chișinău era cât pe ce să cadă în plasa escrocilor și să rămână fără...

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani și-au...

Grosu crede că Morari a fost „scoasă” de Kremlin la prezidențiale și că face parte din planul de destabilizare

Grosu crede că Morari a fost „scoasă” de Kremlin la prezidențiale și că face parte din planul de destabilizare Președintele parlamentului, Igor Grosu, consideră ca...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.