Australia revine asupra ameninţării de a trimite la închisoare australienii ce se întorc din India

Publicat:

Prim-ministrul australian Scott Morrison a revenit marţi asupra ameninţării sale de a-i trimite la închisoare pe australienii care vor încerca să fugă din India, devastată de pandemie, relatează France Presse, potrivit agerpres.  

“Cred că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este aproape de zero”, a declarat Morrison cu ocazia unei campanii media.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Guvernul lui Scott Morrison a decis la sfârşitul lunii aprilie să suspende zborurile din India până pe 15 mai, în timp ce pandemia de COVID-19 în această ţară din Asia de Sud a atins un nivel de gravitate fără precedent.

De asemenea, Australia a avertizat sâmbătă concetăţenii care se întorc din India cu zboruri cu escală că riscă cinci ani de închisoare.

Aproximativ 9.000 de australieni sunt blocaţi în India, inclusiv jucători de cricket care au participat la Prima Ligă indiană.

“Dacă guvernului nostru i-ar păsa de siguranţa australienilor, ne-ar permite să ne întoarcem acasă. Ruşine!!! Dle prim-ministru, aveţi sânge pe mâini”, a postat pe Twitter fostul jucător de cricket australian Michael Slater, blocat în Maldive.

Morrison a negat că ar avea “sânge pe mâini”. “Au fost o mulţime de decizii dificile de luat în timpul COVID-19 şi oamenii mă critică, pe mine şi pe guvernul meu pentru asta”, a declarat el pentru televiziunea Nine. “Voi proteja graniţele noastre în această perioadă”, a insistat el.

Australia şi-a închis frontierele pentru majoritatea non-australienilor în martie 2020. Toţi cei care intră pe teritoriul său trebuie să respecte 14 zile de carantină, ceea ce a contribuit fără îndoială la stoparea răspândirii epidemiei, notează AFP.

Dar acest sistem a fost pus la încercare când virusul s-a extins dincolo de zonele plasate în carantină şi a provocat mai multe focare de contagiune.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

Prim-ministrul conservator ar urma să fie reales în următoarele 12 luni şi se bazează pe gestionarea relativ reuşită a pandemiei pentru a obţine victoria. Dar suspendarea zborurilor din India şi ritmul lent de vaccinare i-ar putea compromite şansele, notează AFP.

Australia a administrat 2,2 milioane de doze de vaccin la o populaţie de 25 milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.