Australia s-a confruntat cu cea mai caldă vară din istorie

Publicat:

În Australia s-a înregistrat cea mai călduroasă vară (decembrie-februarie) de la debutul înregistrărilor meteorologice, iar prognozele pentru toamna australă care stă să înceapă nu sunt optimiste, au anunţat joi autorităţile locale, potrivit AFP, scrie Agerpres.

“După recordurile de temperatură înregistrate în decembrie şi ianuarie, nimeni nu va mai fi surprins să afle că această vară a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice”, a declarat Andrew Watkins, responsabil de prognozele pe termen lung în cadrul Biroului meteorologic australian.


Citește și : Răspunsul Israelului la manifestaţiile din Gaza „ar putea constitui crime împotriva umanităţii” (ONU)

Datele definitive vor fi cunoscute abia vineri, însă Biroul a precizat că, în mod evident, valorile medii – în ceea ce priveşte temperaturile maxime şi medii – vor depăşi, pentru prima dată, cu peste două grade Celsius mediile pe termen lung.

Cantităţile de precipitaţii au fost, de asemenea, mai mici decât cele înregistrate în mod obişnuit. Biroul nu preconizează nicio schimbare în viitorul apropiat în ceea ce priveşte seceta gravă care afectează, de mai multe luni, teritorii vaste din principalele regiuni agricole ale ţării, situate în est şi sud-est.

“Din nefericire, previziunile nu dau semne că ar putea reveni, pe parcursul toamnei, la mediile sezoniere în ceea ce priveşte precipitaţiile din numeroase regiuni”, a declarat Andrew Watkins.

Biroul a anunţat recent că prima lună a acestui an a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din istoria monitorizărilor meteorologice, cu o temperatură medie care a urcat, pentru prima dată, la peste 30 de grade.

Andrew Watkins ia în calcul drept cauze ale acestui fenomen condiţiile meteorologice particulare din Oceanul Indian şi Oceanul Pacific, precum şi tendinţele pe termen lung legate de încălzirea globală.

Citește și : Premieră la summitul Trump-Kim: Liderul nord-coreean a vorbit cu reporterii străini

Autorităţile susţin că valul de căldură din luna ianuarie a contribuit la decesul a peste un milion de peşti în bazinul hidrografic Murray-Darling, o reţea vastă de fluvii şi râuri din partea sud-estică a Australiei.

Incendiile de pădure, relativ frecvente în sud-estul ţării pe perioada verii australe, s-au propagat în ianuarie şi în nord-estul tropical al Australiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.