Australia: Un surfer, atacat şi rănit de un rechin în largul Pyramids Beach

Publicat:

Un surfer a fost rănit de un rechin duminică în largul unei plaje din vestul Australiei, au anunţat autorităţile, la mai puţin de o săptămână de la moartea unui înotător atacat de rechin în partea estică a continentului, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost muşcat de picior, în largul Pyramids Beach, o plajă la sud de Perth, capitala statului Australia de Vest.


Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Lideri politici au ajuns la Palatul Elysee

Un martor a povestit site-ului de ştiri WA Today că tânărul se afla în apă împreună cu un alt surfer, admirând trecerea unui banc de somoni, în momentul în care s-a declanşat alarma anti-rechin.

“A fost atacat în partea de jos a piciorului şi a suferit mai multe muşcături”, a declarat Damian Baker, care se afla pe ţărm.

Tânărul a reuşit să se urce pe o stâncă după ce a fost atacat. A fost spitalizat, dar rănile nu sunt de natură să-i pună viaţa în pericol.

Atacul a fost confirmat de autorităţi, care nu ştiu însă din ce specie face parte rechinul.

Plajele din zonă au fost închise, iar poliţia a trimis patrule maritime în regiune, potrivit autorităţilor.

Acesta este cel de-al cincilea atac care a avut loc în ultimele două luni în Australia.

Un înotător a decedat lunea trecută după ce a fost rănit în regiunea arhipelagului Whitsundays, în largul statului Queensland (nord-est). Este vorba despre cel de-al treilea atac în ultimele două luni produs în această zonă.

Citește și : Statele Unite marchează 100 de ani de la armistiţiul ce a încheiat Primul Război Mondial

Miercuri, un surfer a îndepărtat cu ajutorul plăcii un rechin care îl atacase şi rănise la Shelly Beach, o destinaţie turistică din Ballina, situată la 750 de km nord de Sydney.

Incidentele recente au reanimat dezbaterile pe tema celei mai potrivite metode a a evita întâlnirile dintre rechini şi amatorii de sporturi nautice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.