X

Australia: Un surfer, atacat şi rănit de un rechin în largul Pyramids Beach

Un surfer a fost rănit de un rechin duminică în largul unei plaje din vestul Australiei, au anunţat autorităţile, la mai puţin de o săptămână de la moartea unui înotător atacat de rechin în partea estică a continentului, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost muşcat de picior, în largul Pyramids Beach, o plajă la sud de Perth, capitala statului Australia de Vest.

Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Lideri politici au ajuns la Palatul Elysee

Un martor a povestit site-ului de ştiri WA Today că tânărul se afla în apă împreună cu un alt surfer, admirând trecerea unui banc de somoni, în momentul în care s-a declanşat alarma anti-rechin.

“A fost atacat în partea de jos a piciorului şi a suferit mai multe muşcături”, a declarat Damian Baker, care se afla pe ţărm.

Tânărul a reuşit să se urce pe o stâncă după ce a fost atacat. A fost spitalizat, dar rănile nu sunt de natură să-i pună viaţa în pericol.

Atacul a fost confirmat de autorităţi, care nu ştiu însă din ce specie face parte rechinul.

Plajele din zonă au fost închise, iar poliţia a trimis patrule maritime în regiune, potrivit autorităţilor.

Acesta este cel de-al cincilea atac care a avut loc în ultimele două luni în Australia.

Un înotător a decedat lunea trecută după ce a fost rănit în regiunea arhipelagului Whitsundays, în largul statului Queensland (nord-est). Este vorba despre cel de-al treilea atac în ultimele două luni produs în această zonă.

Citește și : Statele Unite marchează 100 de ani de la armistiţiul ce a încheiat Primul Război Mondial

Miercuri, un surfer a îndepărtat cu ajutorul plăcii un rechin care îl atacase şi rănise la Shelly Beach, o destinaţie turistică din Ballina, situată la 750 de km nord de Sydney.

Incidentele recente au reanimat dezbaterile pe tema celei mai potrivite metode a a evita întâlnirile dintre rechini şi amatorii de sporturi nautice.

Tags: AlarmaaustraliaPyramids Beachrechinsomonisurfer
Categorii: Știrile zilei