Australia va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

Publicat:

Australia cere, din 5 ianuarie, călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19 , informează mediafax.

Australia a devenit duminică cea mai recentă țară care a anunțat că cere călătorilor din China să prezinte un test negativ COVID-19, invocând „lipsa de informații complete” de la Beijing despre valul de cazuri din țară.


Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

Ministrul Sănătății, Mark Butler, a declarat că măsura, care va intra în vigoare din 5 ianuarie, a fost adoptată „pentru a proteja Australia de riscul unor potențiale noi variante” și de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China”, informează AFP.

La trei ani după ce coronavirusul a apărut pentru prima dată în orașul chinez Wuhan, China a început luna aceasta să renunțe la politica sa severă de combatere a virusului, cunoscută sub numele de „zero-COVID”.

De atunci, spitalele chineze au fost copleşite de un potop de pacienți în mare parte în vârstă, crematoriile au fost supraîncărcate și multe farmacii au rămas fără medicamente pentru febră.

În timp ce peste 97% dintre adulții australieni au primit cel puțin o doză de vaccin anti COVID-19, există îngrijorare în Canberra că autoritățile chineze nu împărtășesc în mod adecvat detalii despre numărul de cazuri sau despre variantele care circulă.

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de infecții din China și la potențialul de apariție a variantelor virale”, a spus Butler.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

„Din fericire, în Australia avem acces ușor la vaccinuri și tratamente și o imunitate ridicată a populației”.

Multe ţări, printre care Franţa, Italia, Spania, Regatul Unit, Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis deja să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.