Australienii sunt mari amatori de droguri. Au cheltuit miliarde de dolari pe substanțe interzise!

Publicat:

Australienii au cheltuit circa 9,3 miliarde de dolari australieni (6,6 miliarde de dolari americani) în 2018 pe cocaină, heroină, ecstasy şi metamfetamină, conform unei analize a apelor reziduale, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Se estimează că 9,6 tone de metamfetamină, patru tone de cocaină, 1,1 tone MDMA (ecstasy) şi peste 700 de kilograme de heroină au fost consumate în Australia într-un an, se arată în raportul Comisiei pentru informaţii cu privire la infracţionalitate.


Citește și: Mii de francezi au manifestat împotriva antisemitismului

Raportul se bazează pe o analiză a datelor australiene privind apele reziduale între august 2017 şi august 2018 şi arată ce cantitate din fiecare drog a fost consumată în întreaga ţară.

Preţul străzii pentru aceste droguri este evaluat la circa 9,3 miliarde de dolari.

Potrivit Comisiei citate, estimarea reflectă o creştere a utilizării metamfetaminei şi cocainei şi o scădere a consumului de MDMA şi heroină faţă de anul precedent.

Cel mai consumat drog, metamfetamina, este un drog psiho-stimulent care apare în mai multe forme. Australia se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte consumul de metamfetamină prin comparaţie cu 18 ţări europene în care s-au făcut studii asemănătoare.

Consumul drogurilor cu prescripţie medicală fentanil şi oxicodonă, care provoacă dependenţă, se află de asemenea în creştere, în special în insula Tasmania, cel mai mic stat al Australiei.

Citește și: Havana dezminte că ar avea o ‘armată’ în Venezuela

Michael Phelan, şeful Comisiei, a afirmat că studiul a arătat că australienii cheltuiesc o sumă “uluitoare” pe droguri.

“Aceştia sunt bani pe care oamenii ar putea să-i cheltuiască pe bunuri legale, pentru ei şi familiile lor”, a precizat Phelan într-un comunicat.

Raportul se referă la 56% din populaţie, sau aproximativ 13 milioane de persoane, şi a analizat 13 substanţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Asistență financiară din partea Canadei

Asistență financiară din partea Canadei Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Citește...

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere A doua zi de caniculă în Moldova. Pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi mai...

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.