Austria este gata să-şi apere frontierele după compromisul dintre conservatorii germani privind migraţia

Publicat:

Austria a anunţat marţi că este ‘pregătită să ia măsuri pentru protejarea’ frontierelor ţării dacă acordul intervenit luni seară în problema migranţilor în coaliţia de guvernare de la Berlin va intra în vigoare, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Dacă acordul între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU) pentru rezolvarea crizei guvernamentale de la Berlin va fi validat, ‘vom fi obligaţi să luăm măsuri pentru a evita dezavantaje pentru Austria şi populaţia sa’, afirmă, într-un comunicat comun, cancelarul Sebastian Kurz (Partidul Poporului, ÖVP, conservator), vicecancelarul Heinz-Christian Strache (Partidul Libertăţii, FPÖ, extremă dreapta) şi ministrul de interne Herbert Kickl (FPÖ).


Citeşte şi: În ciuda procedurii de infringement, Polonia nu renunţă la reforma judiciară (AFP)

‘Guvernul federal (austriac, n.red.) este, de aceea, pregătit, să introducă în mod special măsuri pentru protejarea frontierelor noastre sudice’, cu Italia şi Slovenia, se spune în comunicat.

Printre măsurile propuse de cancelarul german Angela Merkel ministrului său de interne Horst Seehofer, cu care s-a aflat în dispută, se află respingerea spre Austria a solicitanţilor de azil care sosesc în Germania şi care nu pot fi trimişi în statul prin care au intrat în Uniunea Europeană.

Austria se declară pregătită să adopte măsuri similare şi să-i respingă la frontierele sale sudice pe solicitanţii de azil, cu riscul unui efect de domino în Europa.

Citeşte şi:  Japonia cumpără de la americani două radare ultraperformante

În acelaşi timp, Austria aşteaptă o clarificare rapidă a poziţiei guvernului german. ‘Consideraţiile germane dovedesc o dată în plus importanţa unei protecţii europene comune a frontierelor externe’, adaugă acelaşi comunicat.

Cancelarul Sebastian Kurz urmează să prezinte marţi în Parlamentul European de la Strasbourg priorităţile preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, preluată de Austria duminică. Problema migraţiei constituie prioritatea anunţată de Viena.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.