X

Austria își dorește evitarea unui Brexit dur, afirmă Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat în timpul întâlnirii cu prim-ministrul britanic Theresa May că Austria își dorește evitarea unui Brexit dur și păstrarea unor relații bune cu Marea Britanie, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Kurz a adăugat că își dorește ca Austria și Uniunea Europeană să reușească să păstreze legături puternice cu Marea Britanie și după ieșirea acesteia din Blocul comunitar.

Citește și : Casa Albă: Preşedintele Donald Trump se declară deschis față de o vizită la Moscova

„Din punctul nostru de vedere, este important să fie evitat un Brexit dur. Pot doar să sper că putem găsi o cale -chiar și după Brexit- ca atât relațiile dintre Austria și Marea Britanie, cât și dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană să rămână puternice, deoarece toate părțile implicate au nevoie de acest lucru”, a declarat Kurz la Salzburg.

Prim-ministrul britanic Theresa May s-a întâlnit vineri în Austria cu cancelarul Sebastian Kurz, pentru a discuta despre Brexit, înainte de începerea vacanței guvernului britanic.

Theresa May a planificat întâlniri atât cu cancelarul austriac, cât și cu prim-ministrul Cehiei, Andrej Babias, în căutarea de susținere a propunerilor făcute de Marea Britanie pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Citește și : Bilanţul victimelor erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala a ajuns la 156

Atât oficialii Uniunii Europene cât și cei ai Marii Britanii consideră că acordul poate fi definitivat până în luna octombrie, dar s-au pregătit și pentru posibilitatea unui Brexit fără acord.

Tags: Austriabrexitmarea britanieSebastian KurzTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora