Austria nu-i mai vrea pe afgani în Europa şi propune o soluţie alternativă

Publicat:

Austria, care a insistat că îşi menţine planurile de a continua deportările de imigranţi ilegali în Afganistan chiar şi după ce talibanii au ocupat Kabulul, a sugerat luni, ca alternativă, crearea unor ‘centre de deportare’ în ţări vecine cu Afganistan, informează Reuters, potrivit agerpres.

Conservatorii cancelarului Sebastian Kurz au făcut din politica dură faţă de imigraţie un punct central al agendei lor şi au câştigat toate alegerile legislative începând de la criza migranţilor din 2015-2016, când Austria a preluat un număr de solicitanţi de azil echivalent cu peste un procent din populaţia sa.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Austria a fost unul din cele şase state membre ale UE care, în pofida înaintării talibanilor, au avertizat săptămâna trecută Comisia Europeană în legătură cu suspendarea deportării solicitanţilor de azil afgani respinşi. Între timp, trei din cele şase state – Danemarca, Germania şi Ţările de Jos – şi-au schimbat poziţia.

‘Dacă deportările nu mai sunt posibile din cauza restricţiilor ce ne sunt impuse de Convenţia Europeană privind Drepturile Omului, atunci trebuie avute în vedere alternative’, au declarat ministrul de interne, Karl Nehammer, şi cel de externe, Alexander Schallenberg, într-un comunicat comun.

‘Centre de deportare în regiunea din jurul Afganistanului ar fi o posibilitate. Această necesită forţa şi sprijinul Comisiei Europene. Voi face această propunere la consiliul miniştrilor de interne’ din UE, a adăugat Nehammer, referindu-se la reuniunea ce va avea loc miercuri în format online.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

Nehammer şi Schallenberg au mai propus ca reuniunea să fie extinsă pentru a-i include şi pe miniştrii de externe din UE în scopul coordonării politicii cu privire la Afganistan. Totuşi, la scurt timp după aceea, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a convocat pentru marţi o reuniune a miniştrilor de externe pe această temă.

În Austria, conservatorii conduşi de Kurz guvernează împreună cu Verzii, mulţi dintre aceştia opunându-se continuării deportării de afgani.

În acelaşi timp, Partidul Libertăţii, de extremă dreapta, i-a acuzat pe conservatori de falsă fermitate, în condiţiile în care Austria nu a deportat niciun afgan în ultimele două luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.