Austria NU va colabora cu UE pentru un nou vaccin

Publicat:

Austria a anunţat marţi că va colabora cu Danemarca şi Israelul pentru a produce a doua generaţie de vaccinuri împotriva coronavirusului, eficiente pentru tulpinile mutante, transmite Reuters, potrivit agerpres. 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Austria şi Danemarca, membre ale Uniunii Europene, dar şi ale aşa-numitului First Movers Group (grupul de acţiune rapidă) fondat de el, vor colabora cu Israelul şi la cercetarea opţiunilor de tratament.


Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

Anunţul este o reacţie la programul comun al Uniunii Europene pentru achiziţia vaccinurilor, criticat pentru că este prea lent la încheierea de contracte cu producătorii. Livrarea vaccinurilor către statele membre a fost întârziată şi de probleme de producţie şi pe lanţul de distribuţie.

Kurz a apreciat că deşi decizia ca vaccinurile să fie achiziţionate de UE pentru toate ţările membre a fost corectă în principiu, Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid. El a condamnat şi companiile farmaceutice pentru livrările cu întreruperi.

“De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua”, a declarat cancelarul.

Potrivit lui Kurz, experţii consideră că vor trebui vaccinate două treimi din populaţia Austriei, adică peste şase milioane de oameni anual, în următorii ani.

Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

Şeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la faţa locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Kurz a mai anunţat şi că va inspecta companiile farmaceutice Pfizer, Novartis, Polymun şi Boehringer Ingelheim, care contribuie la producţia internă a Austriei, şi va discuta marţi cu oameni de ştiinţă şi medici de primă mărime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.