X

Austria NU va colabora cu UE pentru un nou vaccin

Austria a anunţat marţi că va colabora cu Danemarca şi Israelul pentru a produce a doua generaţie de vaccinuri împotriva coronavirusului, eficiente pentru tulpinile mutante, transmite Reuters, potrivit agerpres. 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Austria şi Danemarca, membre ale Uniunii Europene, dar şi ale aşa-numitului First Movers Group (grupul de acţiune rapidă) fondat de el, vor colabora cu Israelul şi la cercetarea opţiunilor de tratament.

Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

Anunţul este o reacţie la programul comun al Uniunii Europene pentru achiziţia vaccinurilor, criticat pentru că este prea lent la încheierea de contracte cu producătorii. Livrarea vaccinurilor către statele membre a fost întârziată şi de probleme de producţie şi pe lanţul de distribuţie.

Kurz a apreciat că deşi decizia ca vaccinurile să fie achiziţionate de UE pentru toate ţările membre a fost corectă în principiu, Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid. El a condamnat şi companiile farmaceutice pentru livrările cu întreruperi.

“De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua”, a declarat cancelarul.

Potrivit lui Kurz, experţii consideră că vor trebui vaccinate două treimi din populaţia Austriei, adică peste şase milioane de oameni anual, în următorii ani.

Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

Şeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la faţa locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Kurz a mai anunţat şi că va inspecta companiile farmaceutice Pfizer, Novartis, Polymun şi Boehringer Ingelheim, care contribuie la producţia internă a Austriei, şi va discuta marţi cu oameni de ştiinţă şi medici de primă mărime.

Tags: Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)AustriaBoehringer IngelheimcoronavirusdanemarcaFirst Movers GroupisraelMette FrederiksenNovartisPfizerPolymunSebastian Kurzuniunea europeanavaccinViena
Categorii: Diaspora