Austria pregătește o lege pentru britanicii care trăiesc în această țară

Publicat:

Guvernul austriac va lua măsuri săptămâna aceasta pentru a proteja drepturile cetăţenilor britanici de pe teritoriul său pentru eventualitatea unui Brexit ‘dur’, a declarat ministrul pentru afaceri europene, Gernot Bluemel, fără a preciza însă dacă va fi relaxată interdicţia privind dubla cetăţenie, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Un Brexit fără un acord cu Uniunea Europeană ar putea lăsa neclar statutul britanicilor care trăiesc în UE şi pe al cetăţenilor UE din Marea Britanie.


Citelște și: Zi crucială pentru Brexit în parlamentul britanic

Şefa diplomaţiei de la Viena, Karin Kneissel, a declarat luni că drepturile britanicilor din Austria vor fi protejate, iar ministrul pentru afaceri europene, Gernot Bluemel, a anunţat că guvernul va adopta măsuri în această direcţie.

‘Mâine, vom conveni în cabinet asupra unei decizii şi vom trimite un proiect de lege pentru analiza de legalitate, prin care vrem să facem tocmai acest lucru – să clarificăm ce se întâmplă în continuare cu cetăţenii britanici’, a declarat Bluemel pentru televiziunea de stat ORF.

‘În măsura în care au trăit şi lucrat în Austria până la data retragerii (din UE), ar trebui să poate continua să facă aceasta’, a mai spus ministrul austriac, precizând că ţara sa ia măsuri de reciprocitate la ceea ce Londra a declarat că va face pentru cetăţenii din Uniunea Europeană care trăiesc în Marea Britanie.

El nu a precizat însă dacă Austria va relaxa interdicţia privind dubla cetăţenie pentru a permite naturalizarea britanicilor care îşi păstrează paşaportul ţării de origine.

Citește și: Armata americană menține trupele la granița cu Mexicul

Săptămâna trecută, ministrul de externe Karin Kneissel a declarat că Austria le va permite celor aproximativ 25.000 de cetăţeni ai săi care trăiesc în Regatul Unit să dobândească cetăţenia britanică, instituind o nouă excepţie la interdicţie.

Austria este una din puţinele state europene care interzic în mod obişnuit dubla cetăţenie.

Potrivit ministrului Bluemel, Austria va garanta, de asemenea, că firmele înregistrate în baza legii britanice şi au sediul în Austria îşi vor putea păstra statutul actual.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.