Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 în anumite cazuri

Publicat:

Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali, a precizat Comisia naţională de vaccinare într-un ghid actualizat publicat joi seară, menţionând riscurile variantei Omicron a coronavirusului, care se transmite cu rapiditate, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Cu toate acestea, a precizat că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda doza a patra pe o scară mai largă.


Citește și : Suedia cere din 28 decembrie un test negativ pentru toţi călătorii

”În vederea unui iminent val Omicron, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în domeniile de risc major (cum ar fi angajaţi sanitari cu un grad mare de expunere) şi în domenii critice din punct de vedere sistemic începând cu şase luni de la a treia vaccinare”, a spus comisia.

Austria a anunţat miercuri că va înăspri din nou restricţiile începând din 27 decembrie pentru a încetini transmiterea variantei Omicron.

În noiembrie, guvernul a anunţat un al patrulea lockdown naţional şi a spus că vaccinarea va deveni obligatorie pentru toţi austriecii, prima ţară din Uniunea Europeană care ar implementa o astfel de măsură.

În timp ce lockdown-ul de trei săptămâni a redus numărul zilnic de infectări cu coronavirus, care ajunsese la niveluri record, ţara se pregăteşte pentru un nou val de infectări. Câteva sute de cazuri de infectări cu Omicron au fost deja confirmate.

Citește și : Purtarea măştii redevine obligatorie în spaţiile deschise din Spania

În recomandările sale actualizate, Comisia naţională de vaccinare a spus că o a patra doză dintr-un ser anti-COVID-19 poate fi oferită ”fără aprobare” angajaţilor din domeniul sanitar şi din alte domenii critice după o consultaţie medicală prealabilă.

”Nu există încă dovezi că această vaccinare suplimentară poate preveni infectarea. Cu toate acestea, se poate presupune că poate preveni forme severe ale bolii”, se mai spune în document.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.