Austria s-ar putea confrunta cu o supraaglomerare la ATI

Publicat:

Dacă nu se produce o inversare a numărului în creştere de infecţii cu SARS-CoV-2 în Austria, există riscul ca în a doua jumătate a lunii noiembrie să se înregistreze o penurie de paturi la unităţile de terapie intensivă (ATI), a avertizat luni ministrul sănătăţii austriac Rudolf Anschober, citat de dpa, potrivit agerpres.

Numărul de paturi utilizate în unităţile de terapie intensivă a crescut cu 78% în doar o săptămână, a spus ministrul, subliniind că pentru austrieci este extrem de important să respecte regulile impuse de guvern pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.


Citeşte şi: Autorităţile din Peru au redeschis Machu Picchu

Parlamentul austriac a aprobat duminică o carantină parţială pentru patru săptămâni începând de marţi.

Noile măsuri, anunţate de cancelarul Sebastian Kurz în weekend şi aprobate de Comisia de profil din parlament, sunt prevăzute până la data de 30 noiembrie.

Printre aceste măsuri figurează restricţii de circulaţie pe timp de noapte, între 20:00 şi 06:00, care trebuie aprobate de parlament la fiecare zece zile.

Citeşte şi: Procesul Charlie Hebdo a fost SUSPENDAT! Mai mulţi inculpaţi sunt infectaţi cu COVID!

Astfel instituţiile culturale şi facilităţile de agrement se închid, iar toate evenimentele publice, cu excepţia înmormântărilor, sunt interzise. De asemenea, hotelurile şi restaurantele îşi închid porţile, în afara serviciilor de livrare la domiciliu.

Suporterilor li se va interzice prezenţa pe stadioane, iar sporturile de amatori nu pot avea loc decât în spaţii deschise. La fel, sporturile de contact nu sunt permise. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic Joe Biden începe o nouă săptămână de luptă pentru supravieţuirea sa politică, sub ochii Americii,...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.