X

Austria și Danemarca vor face un centru pentru solicitanții de azil respinși

Danemarca poartă discuţii cu Austria pentru a înfiinţa un “centru pilot” în afara Uniunii Europene unde să fie trimişi solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse, a declarat marţi un membru al cabinetului danez, în cadrul unei comisii parlamentare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Inger Stojberg, ministru al Imigraţiei şi Integrării, a fost convocat la comitetul pentru Afaceri Europene care a cerut mai multe informaţii despre planurile menţionate de premierul danez Lars Lokke Rasmussen într-un discurs rostit în luna iunie.

Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

“Pe scurt, înseamnă că trebuie să ne asigurăm că oamenii care nu sunt autorizaţi să stea în Danemarca trebuie să plece”, a spus Stojberg, fără a da alte detalii, potrivit agenţiei de presă Ritzau.

“Este o provocare majoră să găsim o ţară în care să fie înfiinţat un astfel de centru”, a spus ea, adăugând că centrul nu va fi înfiinţat anul acesta.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Guvernul minoritar de centru-dreapta al premierului Rasmussen a adoptat o atitudine dură faţă de problema migraţiei.

Social-democraţii din opoziţie au declarat că vor solicita mai multe informaţii de la guvern cu privire la aceste planuri, poate în cadrul unei sesiuni cu uşile închise, notează Ritzau.

Tags: AustriaazildanemarcaInger StojbergLars Løkke Rasmussenmigranti
Categorii: Diaspora