X

Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Doi medici care au efectuat o autopsie independentă a cadavrului afro-americanului George Floyd, a cărui moarte în custodia poliţiei din Minneapolis, săptămâna trecută, a declanşat un val de proteste la nivel naţional în SUA, au declarat luni că acesta a murit din cauza asfixierii şi că moartea sa a fost o omucidere, informează Reuters, potrivit agerpres.

Totodată, medicii au spus că Floyd nu suferea de alte probleme medicale care să fi contribuit la decesul său.

Citește și : Relaxare PRUDENTĂ în Spania! Muzeul Guggenheim și-a redeschis porțile

Aceste concluzii contrazic rezultatele iniţiale ale autopsiei oficiale efectuate de examinatorul medical al comitatului Hennepin, conform căruia nu există nicio dovadă de strangulare “traumatizantă” şi că o boala arterială coronariană şi hipertensiunea arterială au contribuit, probabil, la moartea sa. Raportul complet al autopsiei oficiale nu a fost încă dat publicităţii.

“Proba este în concordanţă cu asfixierea mecanică drept cauză a decesului şi omuciderea ca modalitate de provocare a morţii”, a afirmat Allecia Wilson, unul din cei doi medici care au efectuat autopsia independentă, directoarea serviciilor medico-legale şi de autopsie de la Universitatea din Michigan.

Michael Baden, care a luat parte la această autopsie independentă la solicitarea familiei lui Floyd, a declarat că este de acord cu constatările lui Wilson şi că moartea a fost o omucidere.

Baden a adăugat că “autopsia arată că domnul Floyd nu a avut probleme medicale care au cauzat sau au contribuit la moartea sa”.

Michael Baden a lucrat la mai multe cazuri importante, printre care moartea lui Eric Garner în 2014, un bărbat de culoare care a murit după ce a fost sufocat de poliţie în New York.

Nu a fost doar genunchiul pus pe gâtul lui Floyd cel care l-a ucis, a afirmat Baden, ci şi presiunea pe care alţi doi ofiţeri o aplicau pe spatele lui Floyd şi care a întrerupt fluxul de oxigen al victimei.

Citește și : Sadiq Khan vrea extinderea perioadei de tranziție post-Brexit

Avocatul Ben Crump, care reprezintă familia lui Floyd, a declarat că familia doreşte acuzaţii de omor de gradul I împotriva tuturor celor patru ofiţeri care au fost la faţa locului şi vor ca protestele violente izbucnite în întreaga ţară să se încheie.

“George a murit pentru că avea nevoie să respire, avea nevoie de o gură de aer”, a spus Crump. “Vă implor pe toţi să vă alăturaţi familiei sale şi să respiraţi adânc o gură de aer pentru dreptate, o gură de aer pentru pace, o gură de aer pentru ţara noastră şi, mai important, o gură de aer pentru George.

Tags: Allecia WilsonautopsieBen CrumpGeorge FloydHennepinMichael BadenMinneapolisprotesteSUA
Categorii: Știrile zilei