Autoritatea Naţională Palestiniană a acceptat să plătească electricitatea pentru Fâşia Gaza

Publicat:

Autoritatea Naţională Palestiniană a acceptat miercuri să plătească din nou electricitatea pentru Fâşia Gaza, la şase luni după ce a suspendat aceste plăţi pentru a obliga mişcarea islamistă Hamas, care conduce această enclavă, să se angajeze pe calea reconcilierii palestiniene, informează AFP.

Guvernul palestinian a adus la cunoştinţă decizia sa autorităţilor israeliene, care furnizează electricitatea către Fâşia Gaza, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale Palestiniene, conform agerpres .


Hamas şi Autoritatea Palestiniană au ajuns în octombrie la un acord de reconciliere ce întârzie să fie aplicat.

Citește și : Autorităţile belgiene au capturat şapte tone de cocaină în portul Anvers

Israelul a redus livrările de electricitate către Fâşia Gaza în iunie 2017, argumentând că Autoritatea Palestiniană condusă de preşedintele Mahmoud Abbas refuza să achite factura.

Decizia de a plăti din nou electricitatea este menită să “amelioreze condiţiile de viaţă şi de sănătate în Fâşia Gaza”, potrivit comunicatului Autorităţii Palestiniene.

Hamas a acceptat la 12 octombrie, în urma unor discuţii la Cairo, întoarcerea Autorităţii Palestiniene în Gaza, de unde a fost expulzată în 2007, şi preluarea puterii de către un guvern de uniune.

Oficiali ai partidului Fatah condus de preşedintele Abbas au acuzat însă Hamas că refuză să cedeze puteri în mod real.

La rândul său, formaţiunea islamistă a deplâns faptul că partidul lui Abbas nu este implicat cu adevărat în procesul de reconciliere palestiniană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.