Autoritatea Palestiniană condamnă planurile Israelului de a construi noi locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania

Publicat:

Autoritatea Palestiniană a condamnat, joi, planurile Guvernului Israelului de a construi noi locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania şi consideră că autorizarea unor case palestiniene nu constituie o “favoare”, informează mediafax.

“Noile planuri în colonii israeliene sunt o încălcare clară a Acordului Oslo, care stipulează clar că nicio parte nu trebuie să adopte măsuri unilaterale. Este vorba şi de o încălcare a tuturor rezoluţiilor internaţionale, în primul rând a Rezoluţiei 2.334 a Consiliului de Securitate ONU”, a comunicat Autoritatea Palestiniană, conform cotidianului The Jerusalem Post.


Citește și : Cutremur puternic în Filipine; a fost lansată alertă de tsunami

Decizia de extindere a coloniilor “intră în contradicţie cu poziţia exprimată de preşedintele SUA, Joseph Biden, în convorbirea cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în cursul căreia a afirmat că Washingtonul respinge activităţile de colonizare şi măsurile unilaterale”, subliniază instituţia.

Ministerul de Externe al Autorităţii Palestinene a subliniat că hotărârea Guvernului Israelului de a autoriza construcţii de case palestiniene “nu este o favoare”, întrucât este vorba de terenuri deţinute legal de cetăţeni palestinieni.

Guvernul Israelului intenţionează să aprobe noi proiecte pentru construcţia de case în zone palestiniene din Cisiordania, dar şi în colonii evreieşti, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul The Times of Israel.

Citește și : Anticiclonul ‘Lucifer’ lovește puternic Italia cu temperaturi record de 48,8 grade Celsius

 

Surse guvernamentale israeliene au declarat că ministrul Apărării, Benjamin Gantz, a aprobat construcţia a 1.000 de case palestiniene în Zona C a Cisiordaniei, aflată în totalitate sub control israelian. Ar fi prima dată în ultimii ani când Israelul aprobă construcţii de case palestiniene în această zonă.

Însă Guvernul Naftali Bennett intenţionează să aprobe şi construcţii de case în colonii evreieşti din Cisiordania, afirmă surse citate de postul public Kan. Comisia pentru Planificare a Administraţiei Civile din Israel ar urma să autorizeze construcţia a 2.200 de locuinţe în colonii din Cisiordania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.