X

Autoritățile afgane s-au reașezat la masa negocierilor cu talibanii

Luni au fost reluate negocierile pentru pace dintre autoritățile afgane și reprezentanți ai talibanilor, iar discuțiile se vor axa pe o posibilă încetare a focului în Afganistan, dar și pe subiecte sensibile, precum drepturile femeilor din această țară, potrivit France 24, transmite și mediafax.

Negocierile au loc în capitala Qatarului, Doha și au loc la puțin timp după o serie de negocieri între talibani și oficiali americani pentru încetarea conflictului din Afganistan, care durează de 18 ani.

Citește și: Tragedie rutieră pe drumul spre Taj Mahal. Cel puţin 29 de oameni au murit! – VIDEO

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a postat pe Twitter că felicită „Guvernul afgan, societatea civilă, femeile afgane și talibanii” pentru că au decis să se așeze la masa negocierilor.

Casa Albă a anunțat că își dorește să ajungă la un acord cu talibanii înaintea alegerilor prezidențiale din această țară, programate pentru luna septembrie. Un astfel de acord ar putea duce la retragerea trupelor străine din Afganistan.

Aproximativ 70 de delegați participă la întâlnirea care va dura două zile și care a fost organizată de Germania și Qatar.

Citește și: Juan Guaido reia negocerile cu guvernul lui Maduro

„Istoria îi va aminti pe cei care au avut capacitatea să lase neînțelegerile deoparte pentru binele unei țări”, a declarat Markus Potzel, reprezentantul Germaniei.

Ministrul de Externe al Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a anunțat pe Twitter că speră ca dialogul dintre cele două părți să fie unul constructiv.

Tags: AfganistandohaMohammed bin Abdulrahman Al Thaninegocieriqatartalibani
Categorii: Știrile zilei