Autorităţile americane au arestat patru tineri neonazişti

Publicat:

Autorităţile americane au arestat miercuri patru “extremişti violenţi motivaţi rasial”, acuzându-i că plănuiau să ameninţe şi să intimideze jurnalişti şi activişti, a anunţat Departamentul de Justiţie, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, aveau legături cu grupul neonazist violent Atomwaffen Division, conform unui comunicat de presă.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Ei “au conspirat printr-un grup de chat criptat pentru a identifica jurnalişti şi alte persoane pe care voiau să îi intimideze”, a precizat Departamentul de Justiţie.

“Grupul se concentra în principal pe persoane de etnie evreiască sau pe jurnalişti de culoare”, se mai arată în comunicat.

Departamentul de Justiţie a explicat că cei patru bărbaţi au trimis postere cu simboluri naziste şi cu arme membrilor Atomwaffen, care le-au expediat mai departe reporterilor şi activiştilor luaţi în vizor de acest grup.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

Fluturaşii au fost trimişi unui jurnalist de televiziune care a relatat despre acest grup la Seattle, în statul Washington, unor persoane afiliate cu Liga Antidefăimare şi unui jurnalist de la o revistă din Phoenix, Arizona.

Bărbaţii locuiau în statele Texas, Florida, Arizona şi Washington, unde au fost puşi sub acuzare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan Susținătorii consilierului socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia din 26 iunie, într-un restaurant din orașul...

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie Aflată în mijlocul unui dosar de corupţie şi trafic de influenţă, Begona Gomez, soţia premierului spaniol...

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie Un bărbat din Edineț a fost condamnat la 18 ani...

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

Chinezii trec în 'alt film': Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip O echipă de oameni de ştiinţă chinezi a conceput un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.