X

Autorităţile americane încă încearcă să găsească un cumpărător pentru Silicon Valley Bank

Autorităţile americane încă încearcă să găsească un cumpărător pentru Silicon Valley Bank. Ar putea organiza o a doua licitaţie pentru banca falimentară, informează mediafax.

Autorităţile de reglementare din SUA ar putea face o a doua încercare de a vinde Silicon Valley Bank, după ce licitaţia din weekend nu a dus nicăieri, potrivit unui înalt oficial al Trezoreriei, transmite CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Citește și : Ursula von der Leyen doreşte ‘reguli de joc echitabile’ cu China

Încă există oportunitatea de a a găsi un cumpărător pentru această bancă, a declarat oficialul care nu vrea să fie numit.

Federal Deposit Insurance Corp. s-a străduit să găsească un cumpărător pentru activele băncii în weekend. CNBC a raportat anterior că PNC, care şi-a exprimat iniţial interesul, a decis să nu depună o ofertă oficială după ce a efectuat un proces de due diligence.

Wall Street Journal a raportat pentru prima dată că autorităţile de reglementare plănuiesc o a doua licitaţie.

Prăbuşirea din ultimele zile a Silicon Valley Bank şi Signature Bank – al doilea şi al treilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA – îi îngrijorează pe mulţi că ar putea exista un efect de contagiune în sistemul bancar mai larg.

Citește și : Putin şi Lavrov intervin la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor

Duminică seara, Rezerva Federală, FDIC şi Departamentul de Trezorerie au anunţat un plan de garantare a deponenţilor neasiguraţi de la SVB şi Signature. Fed a anunţat, de asemenea, o facilitate suplimentară de finanţare pentru băncile cu probleme.

Tags: bancalicitatieSilicon Valley BankSUA
Categorii: Știrile zilei