X

Autorităţile americane l-au deportat în Mexic pe unul dintre cei mai mari şefi de cartel

Eduardo Arellano Felix, fostul lider al cartelului de droguri din Tijuana, a fost deportat luni din SUA în Mexic, a anunţat biroul procurorul general mexican, citat de dpa, potrivit agerpres.

După 13 ani de închisoare în SUA, bărbatul de 64 de ani a fost escortat până la graniţa de sud a Statelor Unite, fiind arestat la intrarea în Mexic pentru acuzaţii cu care se confruntă în această ţară, a declarat biroul procurorului general mexican într-un comunicat, în care îl numeşte doar ‘Eduardo A ‘.

Citeşte şi: Pentagonul a evacuat 16.000 de persoane din Afganistan în ultimele 24 de ore – Black News

Arellano, supranumit ‘El Doctor’, a fost predat autorităţilor mexicane pe podul internaţional de frontieră Brownsville-Matamoros, între oraşele Brownsville, statul american Texas, şi Matamoros, statul mexican Tamaulipas.

Odată încheiată procedura de transfer, Arellano a fost arestat de agenţi ai procurorului general al Mexicului şi soldaţi pentru acuzaţii de crimă organizată, trafic de droguri şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni, potrivit comunicatului.

Arellano a fost arestat în Mexic şi extrădat în 2012 în SUA, unde a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru spălarea a zeci de milioane de dolari derivând din traficul de droguri şi alte infracţiuni.

El a obţinut o reducere a capetelor de acuzare – de la şapte la două – pentru colaborare cu autorităţile.

Arellano avea rolul de director financiar la Arellano Felix Organization (AFO), apărută în anii 1990 şi compusă din aproximativ zece fraţi.

Citeşte şi: BoJo a discutat cu Joe Biden despre situaţia din Afganistan – Black News

Potrivit autorităţilor americane, AFO a fost odată printre cele mai violente şi mai puternice carteluri multinaţionale de trafic de droguri din lume.

Arellano a fost ultimul dintre fraţi care a fost condamnat, în urma mai multor ani de eforturi din partea SUA şi a Mexicului pentru destructurarea organizaţiei. După arestarea sa, autorităţile mexicane au declarat că generaţia care a fondat cartelul din Tijuana a fost dezmembrată.

Tags: 'El Doctor'Arellano Felix Organization (AFO)BrownsvilleBrownsville-MatamoroscarteldroguriEduardo Arellano FelixMatamorosmexicSUATamaulipastexasTijuana
Categorii: Știrile zilei