Autorităţile australiene au ordonat evacuări în aşteptarea unui ciclon tropical

Publicat:

Autorităţile din vestul Australiei au emis joi o “alertă roşie” şi au ordonat evacuări în aşteptarea unui ciclon tropical, informează AFP, potrivit agerpres.

Meteorologii estimează că furtuna de categoria 4 ar putea aduce rafale de până la 315 kilometri pe oră, ceea ce ar face din acest ciclon unul din cele mai puternice care au lovit ţara în ultimul deceniu.


Citeşte şi: Treisprezece femei îl acuză pe actorul francez Gerard Depardieu de violenţe sexuale (presă) – Black News

Se aşteaptă ca ciclonul Ilsa să atingă uscatul joi seara sau vineri dimineaţa între oraşele de coastă Broome şi Port Hedland (nord-vest), la circa 17 ore de mers cu maşina la nord de Perth, capitala statului Australia de Vest.

Navele din Port Hedland, unul dintre cele mai importante centre la nivel mondial pentru transportul minereului de fier, au fost puse la adăpost ca măsură de precauţie.

Biroul de Meteorologie a avertizat că vânturile violente care însoţesc ciclonul vor fi suficient de puternice pentru a provoca numeroase distrugeri, dărâmând copaci şi linii de înaltă tensiune. Agenţia a avertizat, de asemenea, cu privire la riscul producerii de viituri.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna să se deplaseze apoi spre interiorul ţării. Avertizări meteorologice sunt în vigoare pe o zonă vastă, slab populată, care se întinde pe circa 1.000 de kilometri, de pe coastă până în outback.

Citeşte şi: Xi Jinping cere armatei chineze să consolideze pregătirea pentru ‘lupta reală’ – Black News

Departamentul de pompieri al statului Australia de Vest a declarat că “nu poate sublinia îndeajuns cât de extreme sunt aceste condiţii pentru locuitorii din regiune”.

Cercetătorii australieni au avertizat în repetate rânduri cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra riscului de dezastre naturale cum ar fi incendiile de vegetaţie, inundaţiile şi cicloanele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.