X

Autorităţile australiene sunt sigure: Hackerii ruşi au atacat Medibank!

Poliţia australiană a anunţat vineri că hackeri ruşi se află în spatele atacului cibernetic asupra gigantului australian în domeniul asigurărilor medicale Medibank ce a avut un impact asupra a 9,7 milioane de actuali şi foşti clienţi, printre care prim-ministrul australian, informează AFP, potrivit agerpres.

Un grup de infractori cibernetici a întreprins atacul cibernetic din Rusia unde este instalat grupul, a declarat Reece Kershaw, un responsabil al poliţiei federale australiene.

Citeşte şi: Kievul minimalizează ameninţarea unui atac nuclear, dar observă o disciplinare a forţelor ruse – Black News

Medibank, una dintre principalele societăţi private de asigurare din Australia, a recunoscut săptămâna aceasta că piraţi cibernetici au putut accede la date personale ale asiguraţilor săi.

După ce au publicat un prim “eşantion” din aceste date miercuri, hackerii au publicat o a doua tranşă joi, pe un forum de pe dark web, care nu poate fi găsit cu ajutorul motoarelor de căutare clasice.

Citeşte şi: Coreea de Sud spune că NU vinde americanilor obuze de artilerie destinate ucrainenilor – Black News

Aceste date conţineau informaţii extrem de personale despre sute de persoane. Primele informaţii divulgate păreau să fi fost selectate pentru a cauza un prejudiciu important, vizând persoane tratate pentru dependenţă de droguri, infecţii sexuale transmisibile sau întreruperi de sarcină.

Hackerii au cerut joi zece milioane de dolari pentru a nu mai dezvălui date medicale sensibile. Până acum asiguratorul a refuzat să le dea aceşti bani.

Tags: australiadark webhackeriMedibankReece Kershawruşi
Categorii: Știrile zilei