X

Autorităţile austriece dizolvă o societate pangermanistă cu cântece naziste

Autorităţile austriece vor dizolva o societate pangermanistă la conducerea căreia se află şi un cadru al partidului de extremă-dreaptă FPOe la putere, după dezvăluirile prezenţei unei cărţi de cântece naziste la una dintre filialele ei locale, a anunţat miercuri cancelarul conservator Sebastian Kurz, informează AFP, potrivit agerpres.

Cancelaria şi Ministerul de Interne au decis să lanseze “procesul de dizolvare” a corporaţiei Germania din oraşul Wiener Neustadt în apropiere de Viena, a declarat cancelarul. Mai multe cântece ale acestei corporaţii fac apologia nazismului şi a Holocaustului.

Citeşte şi: Val de frig neobişnuit şi ninsori abundente în deşertul din sudul Marocului – VIDEO

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) este din decembrie un partener al coaliţiei minoritare a conservatorilor lui Kurz.

Dezvăluită de săptămânalul Falter săptămâna trecută, existenţa unei cărţi de cântece cu mai multe imnuri în onoarea celui de-Al Treilea Reich a stârnit un val de indignare în ţară, până la vârful puterii.

Reacţiile au fost foarte puternice mai ales că celula în cauză este coprezidată de Udo Landbauer (31 de ani), cap de listă a FPOe pentru alegerile provinciale ce au avut loc duminică în landul Austria Inferioară.

Landbauer a refuzat să-şi retragă candidatura şi a asigurat că “nu cunoştea” conţinutul acestei cărţi de cântece. Parchetul a inculpat patru persoane în acest dosar.

Citeşte şi: Atacatorul din faţa unei moschei londoneze avea ca ţintă UCIDEREA primarului Sadiq Khan

Ministerul de Interne, asociat la lansarea procesului de dizolvare, este condus de Herbert Kickl, unul dintre principalii strategi ai FPOe, un partid fondat după război de foşti nazişti. FPOe a considerat conţinutul cântecelor “inacceptabil”.

Unul dintre aceste cântece face aluzie la cei şase milioane de evrei asasinaţi în timpul celui de-Al Treilea Reich.

Fondată în timpul Primului Război Mondial, corporaţia Germania din Wiener Neustadt face parte dintr-o reţea de organizaţii naţionaliste şi pangermaniste implantate în unele cercuri conducătoare din Austria. Sloganul său este “german şi credincios în încercări şi moarte”. 

Tags: al treilea ReichAustriacântece nazistegermaniaHerbert KicklholocaustPartidul Libertatii din Austria (FPOe)Sebastian KurzUdo LandbauerWiener Neustadt
Categorii: Diaspora