X

Autoritățile avertizează despre pericolul cauzat de ambrozie

În contextul în care ambrozia înflorește, ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reiterează importanța întreprinderii măsurilor de combaterea a acesteia. Astfel, autoritățile atenționează deținătorii de teren asupra necesității distrugerii ambroziei, care, în ultimii ani a căpătat o răspândire vastă, provocând pericole majore nu doar pentru agricultură, dar și pentru sănătatea omului.

„Mizăm pe atitudinea responsabilă a fiecărui cetățean în vederea diminuării pericolului cauzat de apariţia buruienii ambrozia, dat fiind faptul că, polenul acestei plante este considerat un alergen agresiv, cu impact negativ asupra sănătăţii umane”, se arată în mesajul MAIA, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

Perioada maximă de producere a polenului sunt lunile iulie–septembrie, cu posibilitate de extindere până la sfârşitul lunii octombrie. Impactul negativ al polenului plantei se manifestă prin rinită alergică, conjunctivită, accese de astmă, urticarie, şoc anafilactic, fiind unul din factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Astfel, pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice şi a celei chimice. În acest sens, atenţionăm că la aplicarea metodei chimice se recomandă utilizarea erbicidelor omologate şi incluse în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanților.

Citește și : Ministrul Educației: Grădinițele din R. Moldova ar putea trece la autogestiune

Tags: accese de astmăambroziaconjunctivitărinită alergicăşoc anafilacticurticarie
Categorii: Sănătate