X

Autorităţile din Belarus au blocat principalul site al opoziţiei

Autorităţile din Belarus au blocat accesul la unul dintre principalele site-uri ale opoziţiei, motivând joi că difuzează informaţii ‘ilegale’, relatează AFP, potrivit agerpres.

Creat în 1997 de opozantul Andrei Sannikov, principalul adversar al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din 2010, site-ul Charter97.org nu mai poate fi accesat de miercuri seara.

Citeşte şi: Patru americani au murit în atacul talibanilor din Kabul

Ministerul Informaţiilor a anunţat că a decis să ‘limiteze accesul’ la site deoarece ‘publică informaţii a căror difuzare este ilegală’. El a invocat o lege care interzice presei să publice informaţii provenite de la organizaţii neînregistrate care încurajează extremismul şi subminează interesele naţionale.

La putere din 1994, Aleksandr Lukaşenko a înăsprit represiunea împotriva opoziţiei după alegerile prezidenţiale din 2010, marcate de demonstraţii, întemniţând numeroşi protestatari.

Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin doi oameni au murit 

Redactorul şef al Charter97, Natalia Radina, a denunţat ‘o nouă lovitură pentru libertatea de expresie în Belarus’.

În ultimii ani, preşedintele Lukaşenko a eliberat din închisoare mai mulţi opozanţi, întemniţaţi din 2010, cerând Uniunii Europene să ridice sancţiunile împotriva Belarusului. 

Tags: Aleksandr LukaşenkoAndrei SannikovbelarusCharter97Natalia Radina
Categorii: Diaspora