Autoritățile berlineze, exasperate de nerespectarea regulilor antiepidemice în restaurante

Publicat:

Primarul capitalei germane Berlin, Michael Mueller, a insistat joi faţă de restaurantele din acest oraş să respecte normele de combatere a răspândirii coronavirusului, după ce în rândul clienţilor unui local central au fost confirmate cel puţin zece cazuri de COVID-19, relatează agenţia EFE şi website-ul thelocal.de, potrivit agerpres.

Restaurantul-bar ”Mio”, amplasat în edificiul cu faimosul turn al televiziunii din inima Berlinului, a găzduit pe 10 iulie un eveniment care a semănat mai degrabă cu o petrecere decât cu activitatea normală a unui restaurant, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat că persoanele infectate în acel local provin din mai multe oraşe.


Citește și : SUA confirmă peste 60.000 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Primarul Mueller a constatat că restaurantul nu a înregistrat datele de contact ale tuturor clienţilor şi unii dintre aceştia au comunicat nume şi adrese false, ceea ce îngreunează ancheta epidemiologică. El a lansat un apel către persoanele care au participat la acel eveniment să contacteze autorităţile sanitare.

Edilul a reamintit sectorului HoReCa faptul că în cadrul măsurilor antiepidemice înregistrarea datelor clienţilor şi respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului este obligatorie, cei care încalcă aceste norme riscând amenzi şi chiar suspendarea activităţii.

Citește și : Pompierii greci continuă lupta cu incendiile din Peloponez

La rândul său, primarul districtului central al Berlinului, Stephan von Dassel, a declarat că în acel restaurant au fost încălcate şi alte reguli, cum ar fi purtarea măştii de către clienţi atunci când nu stau la masă şi limitarea numărului clienţilor pentru a se respecta distanţa de securitate.

”Tot mai frecvent în localurile gastronomice din centru sunt încălcate flagrant regulile în vigoare pentru prevenirea infectărilor”, a mai remarcat Von Dassel, anunţând intensificarea controalelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.