Autorităţile braziliene blochează FUGA fostului preşedinte din ţară

Publicat:

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost împiedicat să părăsească teritoriul ţării cu câteva ore înainte de a pleca spre Etiopia, a anunţat joi ministerul Justiţiei, a doua zi după condamnarea sa, în recurs, la o pedeapsă cu închisoarea, transmite AFP, potrivit agerpres.

Favoritul la următoarele alegeri prezidenţiale din Brazilia urma să participe la Addis-Abeba la o conferinţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), dar un judecător federal “a ordonat împiedicarea fostului preşedinte de ieşi din ţară”, a precizat ministerul, într-un comunicat.


Citeşte şi: Spitalul groazei în Coreea de Sud. 31 de oameni au ARS de vii – FOTO/VIDEO

Această măsură a fost luată după eşecul suferit de Lula în justiţie, în urmă cu o zi, în cadrul unui proces care a ţinut în suspans Brazilia, dar a şi divizat-o.

O curte de apel din Porto Alegre a confirmat miercuri că fostul şef de stat este vinovat de corupţie pasivă şi spălare de bani pentru a fi acceptat un triplex de la o companie de construcţii.

Decizia justiţiei a agravat cu o treime pedeapsa cu închisoarea, la 12 ani şi o lună, Lula fiind lăsat liber însă în aşteptarea judecării recursurilor pe care apărarea sa le va depune.

“Suntem pe cale să executăm un ordin judiciar de retragere a paşaportului fostului preşedinte Lula”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei federale, pentru AFP.

“Am aflat această veste cu consternare”, au precizat rapid avocaţii lui Lula, contestând calificarea judecătorului federal de a-l împiedica pe Lula să părăsească teritoriul brazilian.

Citeşte şi: George Soros îl atacă virulent pe Trump şi atrage atenţia pericolului reprezentat de reţelele sociale

Curtea de apel din Porto Alegre “fusese informată de călătorie şi nu a impus nici cea mai mică restricţie”, au arătat aceştia.

Lula este dat ca favorit în sondajele privind scrutinul prezidenţial din octombrie, cu o treime dintre brazilieni care ar fi gata să îl voteze pe cel care îşi clamează nevinovăţia şi se declară o victimă a unui “pact diabolic” menit să-i bareze calea spre un al treilea mandat de preşedinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura...

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.