X

Autoritățile braziliene caută vinovații pentru ruperea barajului minier. Cinci persoane au fost deja arestate

Trei angajaţi ai companiei miniere braziliene Vale şi doi ingineri care lucrau pentru companie au fost arestaţi marţi, după tragedia provocată de ruperea unui baraj minier, soldată cu zeci de morţi şi sute de dispăruţi, potrivit unor procurori din statele braziliene Minas Gerais şi Sao Paulo, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat pe Twitter, compania Vale a afirmat că ea cooperează cu anchetatorii care investighează dezastrul minier ce a provocat probabil moartea a peste 300 de persoane.

Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

Potrivit ultimului bilanţ, citat de Xinhua şi dpa, 65 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 279 sunt date dispărute până în prezent ca urmare a ruperii unui baraj minier din apropiere de oraşul brazilian Brumadinho, în statul Minas Gerais (sud-est), vinerea trecută.

Tragedia a provocat mânie în rândul multora din Brazilia şi a ridicat noi semne de întrebare în legătură cu angajarea companiei Vale în ce priveşte securitatea după ce un dezastru similar a avut loc în urmă cu doar trei ani la o mină la care era coproprietară.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

Doi manageri importanţi ai companiei Vale de la mina Corrego do Feijao, unde vinerea trecută s-a rupt un baraj minier, inundând oraşul din apropiere Brumadinho cu deşeuri miniere, se află printre cei arestaţi, potrivit deciziei judecătorului local. Funcţia celui de-al treilea angajat nu este deocamdată cunoscută.

Doi ingineri care lucrau pentru companie au fost arestaţi în Sao Paulo, potrivit unor procurori ai statului.

Anchetatorii din statul Minas Gerais au emis în total cinci mandate de arestare şi şapte mandate de percheziţie, sub suspiciunea de omor, falsificare de documente şi infracţiuni contra mediului, potrivit deciziei judecătorului. 

Tags: arestbaraj minierBraziliaBrumadinhoCorrego do FeijaoMinas GeraisSao PauloVale
Categorii: Știrile zilei