Autorităţile braziliene spulberă speranţele căutătorilor de aur (VIDEO)

Publicat:

Autorităţile braziliene au ars aproape 70 de ambarcaţiuni în cadrul unei operaţiuni de luptă împotriva căutătorilor de aur clandestini atraşi de un important afluent al Amazonului în urma unor zvonuri legate de zăcăminte de aur, au anunţat duminică guvernul şi organizaţia ecologistă Greenpeace, potrivit AFP şi agerpres.

Ministrul Justiţiei, Anderson Torres, a declarat că 69 de bărci au fost distruse sâmbătă şi a publicat fotografii şi un video cu acest ambarcaţiuni în flăcări pe malurile râului Madeira.


Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

“Domnule ministru, felicitări pentru această operaţiune”, a scris pe Twitter preşedintele de dreapta Jair Bolsonaro.

Cel puţin 300 de bărci de dragaj s-au aliniat una lângă alta la Madeira, săptămâna trecută, în urma unor zvonuri ca s-ar fi descoperit zăcăminte de aur. Iar atunci când imaginile cu această goană după aur s-au răspândit, autorităţile au pregătit o operaţiune pentru a opri apariţia de mine ilegale.

Sâmbătă, numeroase bărci s-au dispersat în alte zone din apropiere, a precizat Greenpeace Brazilia, care a publicat de asemenea fotografii cu ambarcaţiuni de dragaj în flăcări.

“Această operaţiune arată că Brazilia are capacitatea de a face faţă activităţilor ilegale şi de a asigura protecţia râurilor noastre, a pădurilor noastre tropicale şi a popoarelor noastre tradiţionale. Este nevoie doar de voinţă politică”, a transmis Greenpeace.

Exploatarea ilegală de aur este des întâlnit în Regiunea Amazoniană, însă această cursă după metale preţioase, la circa 100 de kilometri de oraşul Manaus, a atras o atenţie specială, a precizat Greenpeace săptămâna trecută.

Greenpeace a cerut autorităţilor să dea dovadă de maximă celeritate pentru a opri ceea ce organizaţia consideră a fi o crimă asupra mediului.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

Un raport al Universităţii Federale Minas Gerais, în colaborare cu Ministerul Public brazilian, a arătat în iulie că numai 34% din cele 174 de tone de aur exploatate în Brazilia între 2019 şi 2020 au avut o origine legală dovedită.

Ecologiştii acuză guvernul lui Jair Bolsonaro că duce politici anti-ecologiste şi slăbeşte protecţia mediului.

De când Bolsonaro a ajuns la putere în ianuarie 2019, defrişările în Pădurea Amazoniană s-au înmulţit semnificativ, în principal din cauza exploatării miniere ilegale şi a creşterii vitelor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale Moldova va avea acces la fonduri...

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de...

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan Judecătoria Orhei, Sediul Central, a pronunțat astăzi pedeapsa pentru fostul președinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.