Autorităţile britanice au anunţat când va începe procesul teroristului din metroul londonez

Publicat:

Procesul judiciar intentat presupusului autor al atentatului de la staţia de metrou Parsons Green din sud-vestul Londrei, comis în septembrie şi soldat cu 30 de răniţi, se va desfăşura în martie 2018, a decis vineri un judecător britanic, transmite France Presse, conform agerpres.

Ahmed Hassan Mohammed Ali, un irakian în vârstă de 18 ani domiciliat în Surrey (sud-vestul Londrei), va compărea timp de două săptămâni în faţa justiţiei începând cu data de 5 martie 2018, după ce la 19 ianuarie este prevăzută audierea în care presupusul autor va pleda vinovat sau nevinovat.


Citeşte şi: ŞPAGĂ colosală pentru preşedintele Venezuelei. Un fost procuror are toate dovezile! VIDEO

El este acuzat de tentativă de omucidere şi folosirea de explozibil susceptibil de a pune în pericol viaţa semenilor.

Într-o şedinţă desfăşurată vineri la un tribunal londonez, Ahmed Hassan Mohammed Ali a compărut prin videoconferinţă din închisoarea de maximă securitate unde se află în detenţie, neluând cuvântul decât pentru a-şi confirma identitatea.

În atentatul comis la 15 septembrie cu ajutorul unei bombe artizanale, care a funcţionat parţial, la o oră de vârf în metroul londonez, au fost rănite 30 de persoane, dintre care niciuna nu se află în stare gravă.

Citeşte şi: Juncker sugerează noua direcţie a Uniunii Europene: Trebuie să reînnodăm relaţiile cu ‘marea Rusie’

”Bomba a explodat doar parţial. Obiectivul era de a provoca o explozie mare pentru a ucide şi a răni grav persoanele” aflate în metrou, a declarat procurorul Lee Ingham. Potrivit acestuia, Ahmed Hassan Mohammed Ali a fost ghidat de motivaţii ‘politice’ şi actele sale trebuie să fie considerate teroriste.

Într-o audiere precedentă, procurorul indicase că bomba conţinea câteva sute de grame de triperoxid de triacetonă (TATP), un exploziv preferat de jihadişti. Atentatul a fost revendicat de gruparea radicală sunită Statul Islamic (SI), dar autorităţile britanice rămân circumspecte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.