X

Autorităţile britanice au anunţat când va începe procesul teroristului din metroul londonez

Procesul judiciar intentat presupusului autor al atentatului de la staţia de metrou Parsons Green din sud-vestul Londrei, comis în septembrie şi soldat cu 30 de răniţi, se va desfăşura în martie 2018, a decis vineri un judecător britanic, transmite France Presse, conform agerpres.

Ahmed Hassan Mohammed Ali, un irakian în vârstă de 18 ani domiciliat în Surrey (sud-vestul Londrei), va compărea timp de două săptămâni în faţa justiţiei începând cu data de 5 martie 2018, după ce la 19 ianuarie este prevăzută audierea în care presupusul autor va pleda vinovat sau nevinovat.

Citeşte şi: ŞPAGĂ colosală pentru preşedintele Venezuelei. Un fost procuror are toate dovezile! VIDEO

El este acuzat de tentativă de omucidere şi folosirea de explozibil susceptibil de a pune în pericol viaţa semenilor.

Într-o şedinţă desfăşurată vineri la un tribunal londonez, Ahmed Hassan Mohammed Ali a compărut prin videoconferinţă din închisoarea de maximă securitate unde se află în detenţie, neluând cuvântul decât pentru a-şi confirma identitatea.

În atentatul comis la 15 septembrie cu ajutorul unei bombe artizanale, care a funcţionat parţial, la o oră de vârf în metroul londonez, au fost rănite 30 de persoane, dintre care niciuna nu se află în stare gravă.

Citeşte şi: Juncker sugerează noua direcţie a Uniunii Europene: Trebuie să reînnodăm relaţiile cu ‘marea Rusie’

”Bomba a explodat doar parţial. Obiectivul era de a provoca o explozie mare pentru a ucide şi a răni grav persoanele” aflate în metrou, a declarat procurorul Lee Ingham. Potrivit acestuia, Ahmed Hassan Mohammed Ali a fost ghidat de motivaţii ‘politice’ şi actele sale trebuie să fie considerate teroriste.

Într-o audiere precedentă, procurorul indicase că bomba conţinea câteva sute de grame de triperoxid de triacetonă (TATP), un exploziv preferat de jihadişti. Atentatul a fost revendicat de gruparea radicală sunită Statul Islamic (SI), dar autorităţile britanice rămân circumspecte. 

Tags: Ahmed Hassan Mohammed Alilondramarea britaniemetrouParsons GreenStat Islamic (SI)Surreyterorist
Categorii: Diaspora