Autoritățile britanice au pus la dispoziţia publicului un curs de formare online, pe fondul riscului de noi atentate

Publicat:

Poliţia britanică a pus luni la dispoziţia marelui public un curs de formare online care-i poate ajuta pe oameni să identifice comportamentele suspecte şi să reacţioneze în caz de atentat, la zece zile după atacul criminal de pe London Bridge, relatează AFP, scrie agerpres.

Decizia de a extinde difuzarea acestui instructaj, până acum disponibil numai pentru comercianţii care lucrau în locuri foarte frecventate, nu a fost luată din cauza acestui atac cu cuţitul care s-a soldat cu doi morţi în capitala britanică, a precizat poliţia.


Citește și : Zarif: Iranul este pregătit pentru un ‘schimb total de prizonieri’ cu SUA

Atentatul reprezintă însă “o reamintire brutală a ameninţării actuale şi a nevoii de vigilenţă”, a menţionat instituţia.

Acest instructaj gratuit, numit ACT Awareness, cuprinde şapte module de o durată totală de 45 de minute. Cursul vizează furnizarea de cunoştinţe pentru reperarea comportamentelor suspecte şi privind acţiunile care se impun în cazul unui incident major.

“Să dai fiecăruia şansa de a fi ochi şi urechi în plus pentru poliţie şi echipele de securitate locale ajută la asigurarea securităţii tuturor comunităţilor”, a precizat poliţia.

La începutul lui noiembrie, nivelul de alertă teroristă al Regatului Unit a fost redus, trecând de la “grav” la “substanţial”, riscul unui atentat fiind acum considerat “probabil” şi nu “foarte probabil”.

Citește și : Haos total în Franța într-o nouă zi de grevă împotriva reformei sistemului de pensii

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.