Autorităţile columbiene au confiscat 5 tone de cocaină

Publicat:

Poliţia columbiană a confiscat aproape 5 tone de cocaină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri de la începutul pandemiei de COVID-19, au informat miercuri mass-media locale, preluate de dpa, potrivit agerpres.

Un câine de căutare a descoperit drogul în interiorul a două containere ce transportau granule de cauciuc, în portul Buenaventura din sud-vestul Columbiei.


Citeşte şi: Austriacul care spiona pentru Rusia a fost ELIBERAT

Încărcătura trebuia să ajungă în Turcia, a precizat directorul Poliţiei Naţionale Antidrog, Jorge Luis Ramirez Aragon, într-un comunicat.

Cocaină capturată valorează în jur de 265 de milioane de dolari, a anunţat ministrul columbian al apărării, Carlos Holmes Trujillo, într-un tweet.

Columbia este cel mai mare producător de cocaină din lume. Statul sud-american avea anul trecut 212.000 de hectare cultivate cu coca, în creştere comparativ cu cele 208.000 de hectare în 2018, potrivit unor date ale guvernului SUA.

Citeşte şi: Mai mulţi lideri europeni cer o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie

Pandemia de COVID-19 nu s-a tradus şi printr-o stopare a traficului de droguri din această ţară.

Forţele de securitate columbiene au capturat în jur de 180 de tone de cocaină în primele cinci luni ale acestui an, mai mult cu 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, potrivit unor cifre citate de cotidianul El Tiempo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.