Autorităţile de la New Delhi impun interdicţie de circulaţie în weekend-uri, dar mitingurile electorale vor continua

Publicat:

Autorităţile din capitala Indiei, New Delhi, le-au cerut marţi oamenilor să rămână în locuinţe în următoarele weekend-uri, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de patru ori într-o săptămână, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Ministrul şef Arvind Kejriwal, cel mai important oficial ales din administraţia capitalei, a fost unul dintre 37.379 de noi cazuri de COVID-19 raportate în India în ultimele 24 de ore.


Citește și : Kuweitienii sunt sfătuiţi să plece imediat din mai multe ţări europene

Kejriwal, care şi-a anunţat infectarea cu COVID-19 la o zi după ce a participat la un miting electoral şi a susţinut un discurs fără a purta mască, se numără printre zecile de lideri politici, printre care şi premierul Narendra Modi, care participă la evenimente alături de mari mulţimi.

În statul Manipur, Modi a susţinut un discurs în faţa a sute de persoane la un miting electoral, în care distanţarea fizică şi purtarea măştii au fost în mare parte ignorate.

În Uttar Pradesh, partidul la putere şi formaţiuni de opoziţie au organizat mari adunări unde mulţi participanţi nu au purtat mască.

Mitingurile uriaşe de anul trecut au ajutat varianta Delta să producă haos în India, iar în condiţiile în care în lunile următoare mai multe state organizează alegeri, experţii în sănătate şi publicul larg sunt tot mai îngrijoraţi, notează Reuters.

Numărul zilnic de cazuri noi din India a fost cel mai ridicat din septembrie şi experţii au suspiciuni că varianta Omicron foarte transmisibilă a început să depăşească Delta, deşi internările în spitale nu au înregistrat un salt.

New Delhi raportează peste 4.000 de cazuri zilnic, iar viceministrul şef Manish Sisodia a anunţat că, deşi pacienţii internaţi prezintă simptome uşoare şi se recuperează repede, oamenii vor trebui să rămână în case sâmbetele şi duminicile.

În timpul zilelor săptămânii, majoritatea afacerilor vor trebui să se asigure că jumătate dintre angajaţii lor lucrează de acasă, a spus el în cadrul unui briefing.

Citește și : Polonia a preluat preşedinţia OSCE

New Delhi, capitala financiară indiană Mumbai şi hubul tehnologic Bengaluru au impus deja restricţii de circulaţie pe timp de noapte, iar unele oraşe au închis şcolile şi colegiile.

Guvernul federal a încurajat autorităţile locale să impună interdicţii de circulaţie dacă peste 5% din testele pentru depistarea COVID-19 sunt pozitive. New Delhi a înregistrat luni o rată de pozitivare de 6%.

Până în prezent, în India au fost raportate oficial 482.017 de decese asociate COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.