X

Autoritățile de la Tel Aviv – războiul este departe de a se încheia, luptele se vor extinde

Autoritățile de la Tel Aviv războiul este departe de a se încheia, luptele se vor extinde

Citește și Referendumul privind aderarea Moldovei la UE, nu poate fi organizat în aceeași zi cu alte alegeri

Războiul a distrus cartiere întregi în Gaza, a ucis peste 20 de mii de palestinieni și a forțat mai mult de două milioane de oameni să-și părăsească casele. Oamenii sunt îngroziți din cauza bombardamentelor din enclavă, unii și-au pierdut picioarele din cauza atacurilor constante și spun că viața lor s-a schimbat radical odată cu începerea războiului.

VOX: *„Viața mea s-a schimbat. De la o persoană care-și controla toată viața, am ajuns să fiu una care are nevoie de ajutor. Nu pot dormi bine. Nu mai sunt o persoană normală. Este imposibil să dorm fără medicamente, nu pot merge pe jos. Dacă am nevoie să merg undeva, am nevoie de ajutor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, forțele își extind operațiunile militare în sudul Fâșiei Gaza. Mai mult, acesta a declarat că spitalul din Jabaliya a fost folosit ca raliu înainte de atacul terorist din 7 octombrie.

„Ne extindem lupta în sudul Fâșiei Gaza. Forțele continuă să descopere și să distrugă infrastructura teroristă și în această seară publicăm documente de la o bază Hamas stabilită în spitalul indonezian din Jabaliya. Constatările pe care le-am colectat demonstrează că zona spitalului a fost folosită de teroriștii Hamas ca punct de raliu înainte de atacul terorist din 7 octombrie. De asemenea, a fost folosit ca un loc de refugiu după atac”, a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Totodată, Hamas condiționează orice nou acord de schimb de ostatici de o încetare permanentă a focului, o opțiune pe care Israelul o respinge, deoarece este hotărât să continue războiul până la distrugerea grupării islamiste. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a vizitat luni nordul Fâșiei Gaza și a declarat trupelor desfășurate aici că războiul împotriva grupării Hamas va continua până la sfârșit.

Tags: continuărăzboiultel aviv
Categorii: ExterneȘtirile zilei