Autorităţile de ocupaţie ruse acuză Ucraina de bombardamente în timpul evacuărilor, Kievul neagă

Publicat:

Autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson în sudul Ucrainei, anexată de Moscova, au acuzat vineri forţele Kievului, care au negat imediat, că au ucis patru persoane bombardând Podul Antonovski peste fluviul Nipru, folosit pentru evacuări, informează France Presse, potrivit agerpres.

“Patru oameni au fost ucişi”, a declarat Kirill Stremousov, şef adjunct al ocupaţiei ruse din Herson, pe Telegram. “Oraşul Herson, ca o fortăreaţă, îşi pregăteşte apărarea”, a adăugat el.


Citeşte şi: Ambasadorul Italiei critică coperta revistei The Economist pentru folosirea ‘celor mai vechi stereotipuri’ – Black News

La rândul său, aşa-zisul ministru al sănătăţii al autorităţilor de ocupaţie ruse din regiunea Herson, Vadim Ilmiev, a declarat reporterilor că 13 persoane au fost rănite în urma loviturii. Stremousov a spus că bombardamentul a fost efectuat pentru a opri traficul la un punct de trecere civilă în Herson.

Armata ucraineană a negat rapid că a vizat civili: “Nu lovim infrastructura esenţială, noi nu lovim localităţile paşnice şi populaţia locală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei, Natalia Gumeniuk, la televiziunea ucraineană.

Totodată, forţele pro-ruse au îndemnat civilii să treacă pe malul stâng al Niprului, în timp ce trupele ucrainene desfăşoară o contraofensivă. Kievul a numit acest tip de deplasare a populaţiei “deportare”, aminteşte AFP.

Administraţia de ocupaţie rusă a declarat mai devreme că Kievul a tras “12 (rachete cu rază lungă de acţiune) HIMARS asupra unui punct de trecere a civililor din apropierea Podului Antonovski” şi că apărarea antiaeriană rusă a doborât unsprezece.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu o maşină avariată şi un blocaj de vehicule care aşteptau să traverseze fluviul.

Joi, Stremousov a anunţat că 15.000 de persoane au traversat fluviul pentru a se refugia pe malul stâng, în timpul evacuărilor organizate de forţele pro-ruse. El a asigurat că Rusia nu va abandona Hersonul, primul oraş important din Ucraina căzut în mâinile forţelor ruse în martie, la scurt timp după începerea invaziei ruse.

Citeşte şi: Pentagonul facilitează accesul femeilor din armată la avort – Black News

“Herson va rezista până la ultimul” om, a spus el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a instaurat miercuri legea marţială în regiunile ucrainene Herson, Lugansk, Doneţk şi Zaporojie, anexate ilegal în septembrie de Moscova, dar pe care armata rusă nu le controlează în totalitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.