Autoritățile din Belarus au lansat o verificare neanunțată a pregătirii de luptă a trupelor sale

Publicat:

Autoritățile din Belarus au lansat o verificare neanunțată a pregătirii de luptă a trupelor sale, a anunțat marți dimineață Ministerul Apărării, potrivit Sky News, informează mediafax.

Inspecția vizează întreaga armată.


„Activitățile vor avea un caracter cuprinzător, trupele vor trebui să se deplaseze în zonele desemnate cât mai curând posibil, să își desfășoare echipamentul de geniu, să organizeze protecția și apărarea și să instaleze poduri de trecere peste râurile Neman și Berezina”, a anunțat ministerul din Belarus.

Citește și : Germania va trimite sisteme de apărare aeriană Skynex în Ucraina

Oficialii au mai spus că echipamentele și personalul militar vor fi mutate, iar circulația pe anumite drumuri publice va fi restricționată.

Analiștii internaționali consideră că este puțin probabil ca președintele Alexander Lukașenko să ordone intrarea Belarusului în război.

„Scopul acestor eforturi este de a bloca forțele ucrainene la granița cu Belarus pentru a le împiedica să consolideze operațiunile ucrainene în alte părți ale teatrului de operațiuni. Este extraordinar de puțin probabil ca Belarus să invadeze Ucraina în viitorul apropiat, indiferent de cursul acestor operațiuni. În plus, o intervenție belarusă în Ucraina nu ar putea face mai mult decât să atragă temporar forțele terestre ucrainene din alte părți ale teatrului de operațiuni, având în vedere puterea de luptă efectivă extrem de limitată de care dispune Minskul. Eforturile Kremlinului de a face presiuni asupra Belarusului pentru a sprijini campania ofensivă rusă din Ucraina fac parte dintr-un efort pe termen lung de a cimenta și mai mult controlul asupra Belarusului”, scrie în evaluarea realizată în weekend de Institutul pentru Studiul Războiului.

Citește și : Parlamentul Greciei a adoptat reforma operațiunilor de spionaj

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.