Autorităţile din Bolivia nu au cu ce să stingă imensele incendii de vegetaţie

Publicat:

Pompierii voluntari din Bolivia au continuat joi dimineaţă să lupte, cu mijloace rudimentare, împotriva incendiilor de pădure care devastează departamentul Santa Cruz din estul ţării, în apropierea frontierei cu Brazilia, informează AFP, potrivit agerpres.

”Este un dezastru”, a declarat din mijlocul fumului şi cenuşei Daniel Velasquez, viceguvernatorul provinciei Nuflo de Chávez din departamentul Santa Cruz.


Citeşte şi: Biden vrea să menţină trupele americane în Afganistan – Black News

Aproximativ şaizeci de persoane luptă cu focul, doar în cursul nopţii, pentru a se evita riscurile asociate cu temperaturile ridicate din timpul zilei, aventurându-se în tufişuri ca să stingă flăcările şi jarul.

Incendiile au devenit evenimente obişnuite, cu precădere în perioada iulie – septembrie, îndeosebi în această provincie situată în regiunea Chiquitana, între Pădurea Amazoniană şi Chaco.

Majoritatea incendiilor sunt ”provocate” în mod intenţionat, a afirmat viceministrul Apărării Civile, Juan Carlos Calvimontes.

Potrivit unui raport publicat la jumătatea lunii august de Fundaţia Prietenii Naturii (FAN), un ONG care utilizează imagini satelitare, incendiile forestiere din Bolivia au devastat aproape 749.000 de hectare din ianuarie până în iulie, iar pagubele au continuat.

Departamentele Santa Cruz şi Beni (nord-est) ”concentrează 94% din suprafeţele arse”, cu 137.000, respectiv 564.000 de hectare mistuite de flăcări până în iulie, potrivit raportului FAN, care monitorizează anual distrugerea pădurilor şi păşunilor.

Biroul guvernatorului din Santa Cruz a anunţat în urmă cu o săptămână că suprafaţa afectată a ajuns la 200.000 de hectare. Joi a fost declanşată alertă roşie în regiune.

Potrivit raportului FAN, din totalul suprafeţelor arse din ianuarie până în iulie, 89% corespund zonelor non-forestiere (păşuni, arbuşti şi pajişti), 8% exploataţiilor agricole şi 3% pădurilor.

Citeşte şi: Diplomaţii americani din Berlin suferă de sindromul Havana – Black News

Incendiile forestiere din Bolivia sunt favorizate de defrişările care au ca scop extinderea suprafeţelor utilizate pentru agricultură şi creşterea animalelor.

FAN a estimat că flăcările au distrus peste 2,3 milioane de hectare de păduri şi pajişti în 2020.

În 2019, incendii uriaşe care au avut loc în Pădurea Amazoniană boliviană au devastat 6,4 milioane de hectare, potrivit aceluiaşi ONG. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.