Autoritățile din Dubai au eliminat taxa pe alcool

Publicat:

Autoritățile din Dubai au eliminat taxa de 30% pe alcool și taxa de licență pentru consumul de alcool, într-o încercare de a stimula turismul, potrivit BBC, informează mediafax.

Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool și nu va mai percepe taxe pentru licențele personale de alcool pe care trebuie să le aibă turiștii care intenționează să bea. Este încă decizie luată după ce Dubai a permis vânzarea de alcool la lumina zilei în timpul Ramadanului și livrarea la domiciliu în timpul pandemiei.


Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

Nu este clar dacă măsura, care a intrat în vigoare duminică, va fi permanentă. Financial Times a descris mișcarea ca fiind o perioadă de probă de un an, citând „directori din industrie”.

De-a lungul timpului, Dubai a reușit să atragă mai mulți turiști decât vecinii săi, mai ales datorită toleranței sale față de un stil de viață mai liberal.

Cei care nu sunt musulmani în Dubai trebuie să aibă cel puțin 21 de ani pentru a consuma alcool. De asemenea, ei trebuie să aibă asupra lor un permis de alcool, un card de plastic eliberat de poliție.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

Totuși, în barurile și cluburile de noapte foarte rar se cer aceste carduri. Conform legii, cei care consumă alcool fără a avea card pot fi amendați sau arestați.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.