Autorităţile din Filipine anunţă un nou bilanţ după Kammuri

Publicat:

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna aceasta în Filipine în timpul trecerii taifunului Kammuri, potrivit unui nou bilanţ anunţat joi de autorităţile din arhipelag şi citat de AFP, potrivit agerpres.

Violenta furtună tropicală, care a măturat nordul ţării de luni seara până miercuri, a distrus numeroase case şi a dus la prăbuşirea a numeroşi copaci. De asemenea, în mod excepţional, intemperiile au dus la închiderea timp de 12 ore a aeroportului internaţional din capitala Manila.


Citeşte şi: Mai marii lumii l-au luat peste picior pe Trump – VIDEO

Miercuri, autorităţile raportaseră patru decese, dintre care unul survenit în urma înecului şi trei în urma căderilor de moloz.

Guvernul filipinez nu a detaliat însă circumstanţele celorlalte nouă decese anunţate joi.

“S-ar putea ca bilanţul să crească din nou, dar sperăm că nu va fi cazul”, a declarat pentru AFP Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Sutele de mii de locuitori din zonele care riscau să fie afectate de intemperii au fost evacuaţi înainte de sosirea taifunului Kammuri, ceea ce a ajutat la salvarea a numeroase vieţi omeneşti, potrivit autorităţilor.

Furtuna a deteriorat însă 135 de şcoli şi a distrus circa 1.200 de case.

Arhipelagul este lovit în medie de 20 de furtuni şi taifunuri în fiecare an, care lasă în urma lor sute morţi şi contribuie la sărăcia comunităţilor expuse intemperiilor. Cel mai devastator taifun înregistrat în această ţară, Haiyan, s-a soldat cu peste 7.300 de morţi şi dispăruţi în 2013.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte urma să călătorească joi în regiunea Bicol din sud-estul insulei Luzon, cea mai mare din ţară şi prima lovită de taifun.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.