Autorităţile din Guam tratează cu calm ameninţările Coreii de Nord: ‘Suntem pregătiţi pentru orice’

Publicat:

Guvernatorul insulei Guam, Eddie Calvo, a minimalizat miercuri ameninţările Coreii de Nord împotriva acestui avanpost strategic al armatei americane în Pacific, dar a declarat că teritoriul este ‘pregătit pentru orice eventualitate’, relatează AFP, conform agerpres.

Tensiunile legate de programul balistic şi nuclear nord-coreean au escaladat în ultimele 24 de ore, în contextul în care preşedintele american Donald Trump a promis marţi ‘foc şi furie’ împotriva Phenianului.


În replică, Coreea de Nord a ameninţat câteva ore mai târziu că ia în considerare lovituri cu rachete asupra dispozitivelor militare americane din Guam.

Citeşte şi: PANICĂ la Paris. O maşină a intrat ÎN PLIN într-un grup de militari – FOTO/VIDEO

Într-un discurs televizat, guvernatorul acestui teritoriu american a declarat că lucrează cu Washingtonul pentru a-i ‘garanta securitatea’.

“Vreau să liniştesc populaţia din Guam că în prezent nicio ameninţare nu planează asupra insulei noastre şi nici asupra insulelor Mariane. Am vorbit cu comandantul interarme din regiunea Marianelor, contramiralul Shoshana Chatfield, care mi-a confirmat aceasta”, a adăugat el.

Guam, o insulă îndepărtată din Pacific de 550 kilometri pătraţi, este un avanpost-cheie pentru forţele americane, amplasată strategic între Peninsula Coreeană şi Marea Chinei de Sud. Aproximativ 6.000 de militari americani sunt staţionaţi în Guam.

Potrivit lui Calvo, ‘numeroase niveluri de apărare’ strategică au fost desfăşurate pentru protejarea insulei Guam. Casa Albă a dat asigurări că o lovitură împotriva acestei insule va fi asimilat unui atac împotriva Statelor Unite, a mai declarat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.