Autoritățile din Iran investighează otrăvirea a sute de eleve cu gaz toxic începând din noiembrie

Publicat:

Cel puțin 650 de eleve au fost otrăvite cu gaze toxice în Iran începând din noiembrie, în ceea ce mulți cred că este o încercare de a forța închiderea școlilor de fete, scrie news.ro . 

Nicio fată nu a murit, dar zeci de victime au probleme respiratorii, greață, amețeli și oboseală.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

„A devenit evident că unele persoane doreau ca toate școlile, în special cele de fete, să fie închise”, a declarat, duminică, ministrul adjunct al sănătății.

Ulterior, el a revenind spunând că remarcile sale au fost înțelese greșit.

Procurorul general a anunțat că a deschis o anchetă penală, dar a precizat că informațiile disponibile indică doar „posibilitatea unor acte criminale și premeditate”.

Între timp, tensiunea în societate continuă să crească. Părinții furioși s-au adunat în fața biroului guvernatorului din Qom pentru a cere autorităților să ia măsuri. Incidentele din școli au avut loc în special în Qom, un oraș care găzduiește importante sanctuare musulmane șiite și conducerea religioasă care formează coloana vertebrală a Republicii Islamice. Fetele otrăvite au declarat că au simțit miros de mandarine sau de pește stricat înainte de a se îmbolnăvi.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

Unii iranieni consideră că elevele au fost otrăvite ca „răzbunare” pentru rolul lor în protestele antiguvernamentale de anul trecut.

Alții au speculat că otrăvirile sunt opera unor adepți ai liniei dure care doresc să „copieze” talibanii din Afganistan și grupul islamist militant Boko Haram din Nigeria, terorizând părinții pentru a nu-și mai trimite fetele la școală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.